Τα τρία σχέδια για την επανέναρξη

Ο Πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Σέφεριν μίλησε στην Ιταλική, “La Repubblica”, για την κατάσταση με τον κορονοϊό και την πανδημία αλλά και τις επιλογές που υπάρχουν για επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

«Σε αυτή τη δραματική στιγμή το πιο σημαντικό είναι η υγεία, να βγούμε από αυτή την κρίση».

«Κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η πανδημία. Έχουμε plan A, B και C. Είμαστε σε επικοινωνία με τις ομοσπονδίες και τις ομάδες. Πρέπει να περιμένουμε».

Ποιες είναι οι επιλογές;

«Να αρχίσουμε μέσα Μαΐου ή Ιούνη ή τέλος Ιουνίου. Αν δεν το πετύχουμε, τότε πιθανότητα η σεζόν χάθηκε. Υπάρχει επίσης πρόταση να αρχίσει η νέα σεζόν πολύ αργότερα, αλλά θα δούμε την καλύτερη λύση για τα πρωταθλήματα και τους συλλόγους».

«Δεν μπορούμε να πάρουμε τους παίκτες από την καραντίνα και να παίξουμε αμέσως. Είναι ρίσκο». 

«Δεν έχουμε δικαιοδοσία για τις συμβάσεις μεταξύ παικτών και συλλόγων. Εάν η σεζόν ξεκινήσει ξανά, θα χρειαστεί συμβιβασμός».

«Όλοι πρέπει να υποστούν τις συνέπειες αυτής της κρίσης. Δεν υπάρχει χώρος για εγωισμούς. Θα δούμε πόση αλληλεγγύη υπάρχει».

Για τις Εθνικές ομάδες και αν θ’ αλλάξει κάτι: «Όχι, δεν αλλάζει κάτι, οι καλύτεροι θα παίξουν μεταξύ τους, το ίδιο και οι μικρότερες. Όλοι μπορούν να προκριθούν για το Ευρωπαϊκό ή το Παγκόσμιο Κύπελλο. Για τους επόμενους τελικούς πρέπει απλώς να βρούμε κενές ημερομηνίες».