Τεράστια νίκη-ανατροπή για τον Αχαϊό Σαραβαλίου

Αχαϊός Σαραβαλίου-Πήγασος 2-1 (66’ Πρίφτης, 83’ Ανδριέλος / 57’ Ηρακλέους)

Αποβολή : 91’ Παντελής

Διαιτητής : Καλύβας (Σπυρόπουλος-Σαλϊάι)

Σε ένα παιχνίδι με αρκετό πάθος ανάμεσα σε δύο ομάδες που κυνηγούσαν το «τρίποντο» και μόνο, ο Αχαϊός Σαραβαλίου κατάφερε να επιβληθεί του Πήγασου με 2-1, ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος του σκορ αφού βρέθηκε πίσω σε αυτό.

Μόλις στο 4’ λεπτό οι «βυσσινοί» έχασαν σπουδαία ευκαιρία σε τετ α τετ του Μικελάτου και το σουτ που επιχείρησε να «γλύφει» το δεξί κάθετο δοκάρι του Λέσι, ενώ στο 7’ λεπτό το καλό μακρινό σουτ του Μπαλάση πέρασε ελάχιστα πάνω από το αριστερό «γάμα» της εστίας του πορτιέρο του Αχαϊού.

Στο 8’ λεπτό ο Αχαϊός διαμαρτύρεται για χέρι σε αμυντικό του Πήγασου και παράβαση πέναλτι, ενώ στο 14’ λεπτό έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπαζάρογλου βρήκε με καταπληκτική κάθετη μπαλιά τον Πρίφτη, ο οποίος προσπάθησε να περάσει και τον Τρίγκα που βγήκε εκτός περιοχής, με τον πορτιέρο του Πήγασου να βγαίνει νικητής  και να διώχνει με τα πόδια σωτήρια την μπάλα.

Στο 30’ λεπτό η σέντρα-σούτ του Καφεντζή πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων, ενώ ένα λεπτό μετά ο Πήγασος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Αποσκίτης έπιασε καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Λέσι να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση και να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Αχαϊός απάντησε στις ευκαιρίες του Πήγασου στο 40’ λεπτό, με τον Μπαζάρογλου να εκτελεί φάουλ και τον Παντελή να πιάνει την κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μήλα, ο οποίος αντικατέστησε τον Τρίγκα που τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Στο 42’ λεπτό ο Θεοδωρόπουλος έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν εντελώς μόνος του βρέθηκε απέναντι από τον Μήλα, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύνατη και ο πορτιέρο του Πήγασου μπλόκαρε την μπάλα.

Λίγο πριν την εκπνοή του α’ μέρους, ο Πήγασος είχε μια ακόμα καλή στιγμή με τον Καλογερόπουλο, ο οποίος επιχείρησε μακρινό σουτ που πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρο του Λέσι.

Στο β’ μέρος οι ομάδες ανέβασαν ακόμα περισσότερο «στροφές» και έψαξαν την νίκη, με τον Πήγασο να παίρνει το προβάδισμα στο 57’ λεπτό, όταν ο Μικελάτος σέντραρε από αριστερά και ο Ηρακλέους με κεφαλιά «κρέμασε» τον Λέσι για το 0-1.

Στο 61’ λεπτό το καλό σουτ του Αποσκίτη πέρασε άουτ και κάπου εκεί ξεκινάει η μεγάλη αντεπίθεση των γηπεδούχων, οι οποίοι θέλησαν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή, έβγαλαν πάθος στον αγωνιστικό χώρο και τελικά τα κατάφεραν.

Στο 66’ λεπτό ο Καφεντζής σεντράρει καταπληκτικά από αριστερά για τον Πρίφτη, ο οποίος με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μήλα και ισοφαρίζει σε 1-1.

Ένα λεπτό μετά ο Λέσι μπλοκάρει το καλό σουτ του Μικελάτου μέσα από την περιοχή, ενώ στο 69’ λεπτό το καλό σούτ του Πρίφτη κόντραρε την τελευταία στιγμή σε αμυνόμενους, πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 75’ λεπτό ο Μικεκάτος πάσαρε για τον Ηρακλέους, το πλασέ του οποίου μπλόκαρε ο Λέσι, ενώ δύο λεπτά μετά οι γηπεοδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Πρίφτης κέρδισε την μπάλα από τα αριστερά, σέντραρε για τον Μπαζάρογλου ο οποίος σε κενή εστία έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Ένα λεπτό μετά και πάλι ο Πρίφτης κάνει εξαιρετική κούρσα από τα δεξιά, πιάνει ένα καταπληκτικό σουτ το οποίο σταματάει στο δοκάρι του Μήλα, σε μια νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους που πίεζαν για την ανατροπή.

Στο 82’ λεπτό ο Πρίφτης βρέθηκε και πάλι από τα δεξιά απέναντι από τον Μήλα που έδιωξε σε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του, ο Ανδριέλος με κεφαλιά έκανε το 2-1 και την ολική ανατροπή για τον Αχαϊό Σαραβαλίου.

Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα, ο Καλογερόπουλος σούταρε με τον Λέσι να μπλοκάρει και πάλι τη μπάλα, με το τελικό σφύριγμα του κ. Καλύβα να βγάζει μεγάλο νικητή τον Αχαϊό Σαραβαλίου.

ΑΧΑΪΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (Σ. Παναγόπουλος): Λέσι, Η. Σωτηρόπουλος, Καφεντζής, Δημόπουλος (62’ Χαϊκάλης), Παντελής, Ανδριέλος, Θεοδωρόπουλος (52’ Μπακλέσης), Α.Ζ. Σωτηρόπουλος (63’ Νικολόπουλος), Πρίφτης, Μπαζάρογλου (77’ Σακελλαρίου), Γκλαβάς

ΠΗΓΑΣΟΣ ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙΟΥ (Ν. Δημητροπουλος) : Τρίγκας (20′ λ.τ. Μήλας), Γεωργούσης (85′ Θ. Παναγιωτακόπουλος) , Χρονόπουλος, Αθανασόπουλος, Ιωαννίδης, Καλογερόπουλος, Μπαλάσης (50′ Μερελης), Ηρακλέους, Παπαδημητρακόπουλος, Μικελάτος, Αποσκίτης