Την έχει κάνει ”πελάτισσα”

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο, και ειδικά στην τρίτη περίοδο όπου πέτυχε 31 πόντους ο Προμηθέας Πατρών έφυγε με τη νίκη από την έδρα της ΑΕΚ με σκορ 75-82. Με τη νίκη του αυτή ο Προμηθέας επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία στις τελευταίες αγωνιστικές της Α1 και άφησε πολλές υποσχέσεις στους φιλάθλους του για το μέλλον. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Jerian Grant με 18 πόντους.

Ανάλυση του αγώνα:

Έχοντας να αντιμετωπίσει και τις απώλειες των Ζήση, Κατσίβελη και Γιάνκοβιτς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ξεκίνησε στην αρχική του σύνθεση τους Γκίκα,Langford,Maciulis, M.Kingsley και Moreira. Από την άλλη ο Μάκης Γιατράς χρησιμοποίησε ως << starting five>> τους Miller, Jerian Grant, Χ. Γιαννόπουλο, Γ.Αγραβάνη και τον Agbelese.

O Jerian Grant ήταν αυτός που σκόραρε το πρώτο καλάθι του αγώνα για τον Προμηθέα για το 0-3. Από το σημείο αυτό και μετά ακολούθησε ένα σερί 13-0 της <<ένωσης>> για το 13-3 και την πρώτη διψήφια διαφορά υπέρ της στο μάτς. Σ αυτό το τετράλεπτο εκμεταλλεύτηκε την αστοχία και το νωθρό ξεκίνημα του Προμηθέα από τα 6,75 (1/8 τρίποντα) καθώς και την εξαιρετική της άμυνα( 3 κλεψίματα) . Ο Προμηθέας αντέδρασε με ένα δικό του σερί 7-0 και έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 15-12 υπέρ της ΑΕΚ σε ένα κακό ποιοτικά δεκάλεπτο και στο οποίο ήταν ξεκάθαρη η υπεροχή των <<κιτρινόμαυρων>> μέσα στη ρακέτα( 15 ριμπάουντ έναντι 9)

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με ένα σερί 4-0 της ΑΕΚ για να απαντήσει ο Προμηθέας με 4 προσωπικούς πόντους του αρχηγού του Δημήτρη Αγραβάνη .Με τρίποντο ο Jerian Grant έφερε την διαφορά στον πόντο για να ακολουθήσoυν δύο καλάθια του Langford  και ένα τρίποντου του Αγραβάνη και το σκορ στο 25-23. Σε εκείνο το διάστημα η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ του Kingsley που πέτυχε 5 προπωπικούς πόντους καθώς και την αποβολή του Αγραβάνη(9π,2ρ) για να αυξήσει την διαφορά της στους 9 (34-25) . Ο Προμηθέας όμως δεν παρέδωσε τα όπλα και κατόρθωσε να μειώσει στο καλάθι (34-32) σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Η αρχή του 3ου δεκαλέπτου βρήκε τις ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο προβάδισμα μέχρι που ο Προμηθέας με ένα σερί 6-0, απόρροια της πίεσης στα ¾ του γηπέδου και έπειτα από εντολή του κυρίου Γιατρά, πήρε προβάδισμα στο σκορ με 45-52 γεγονός που προκάλεσε το τάιμ άουτ του κυρίου Παπαθεοδώρου. Ο Λούντζης με τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα στον Προμηθέα, ο Γκίκας με 3 δικά του τρίποντα σε αυτή την περίοδο κρατούσε ολομόναχος την ΑΕΚ στο παιχνίδι και το τελικό σκορ του δεκαλέπτου ολοκληρώθηκε με 53-63 υπέρ του Προμηθέα.

Στην τελευταία περίοδο του αγώνα ο προμηθέας έπρεπε να διαχειριστεί ένα προβάδισμα 10 πόντων. Τα κατάφερε εξαιρετικά, παρά την αρχική πίεση της ΑΕΚ που ψαλίδισε την διαφορά στους 7. Το 4ο φάουλ του Μoreira όμως δυσκόλεψε την προσπάθεια της <<ένωσης>> για ανατροπή. Ο Προμηθέας όμως με συγκέντρωση και καλή διαχείριση του χρόνου διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι το τέλος και η νίκη του σφραγίστηκε με ένα μακρινό τρίποντο με ταμπλό του Jerian Grant. Το τελικό σκορ ήταν 75-82, μια μεγάλη εκτός έδρα νίκη για τους Πατρινούς.

MVP:

Κορυφαίος του αγώνα κατά την άποψη μας είναι ο Jerian Grant. O ερχομός του έχει αλλάξει την εικόνα του Προμηθέα προς το καλύτερο. Αρχοντικός γκαρντ με μεγάλη εμπειρία στο NBA,  ολοκλήρωσε τον αγώνα με 18 πόντους,5 ριμπαουντ,4 ασιστ,3κλεψίματα και 1 τάπα ,επιβεβαιώνοντας το πόσο πολυσύνθετος παίκτης είναι.

Αφανείς Ήρωες:

Μεγάλο ματς έκαναν επίσης ο Μιχάλης Λούντζης και ο Jerai Grant. Ο Πρώτος τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους,8 ριμπαουντ,3 ασιστ,3 κλεψίματα και 1 τάπα όντας καθοριστικός στην άμυνα γηπέδου που εφάρμοσε ο Μάκης Γιατράς. Ο δεύτερος αποτέλεσε το στήριγμα που έψαχνε ο προπονητής του προμηθέα μέσα στην ρακέτα και ολοκλήρωσε την μεστή του εμφάνιση με 15 πόντους,3 ριμπαουντ,2κλεψιματα. Είχε φυσικά και το κίνητρο ότι αγωνιζόταν κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Επόμενος αγώνας για τον Προμηθέα κόντρα στο φορμαρισμένο Λάυριο την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου!

Eπιμέλεια: Θωμάς Σδρόλιας