Τι “παίζει” με την Β΄ Κατηγορία

Αναμένεται σε λίγες μέρες να γίνει γνωστή στα σωματεία η νέα προκήρυξη της Ποδοσφαιρικής Ένωσης του νομού μας.

Οι ημερομηνίες που θα ξεκινήσουν οι κατηγορίες, έχουν ήδη γίνει γνωστές και είναι 28-29/09 για τη Β΄ κατηγορία. Το κόστος για τα παράβολα συμμετοχής θα παραμένει στα περυσινά επίπεδα, 190 ευρώ για τη Β΄ Κατηγορία.

Οι προπονητές στην Α΄ κατηγορία θα πρέπει να είναι κάτοχοι του διπλώματος UEFA B΄, ενώ θα περιμένουμε την απόφαση από την Συνέλευση της ΕΠΟ στο τέλος τρέχοντος, για να ξέρουμε τις απαιτήσεις προς τους προπονητές της Β΄ κατηγορίας.

Στη Β΄ κατηγορία συνολικά θα ανέλθουν 5 ομάδες. Οι πρώτες από κάθε Ομιλο και αυτές που θα προκύψουν από τα πλέι οφ (θέσεις 2-5). Δηλαδή, τα σωματεία που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση και ένα που θα προκύψει από τον αγώνα νοκ άουτ ανάμεσα στους δεύτερους των πλέι οφ.

Αναφορικά με τη Β’ και τη Γ’ Κατηγορία θα ακολουθήσει συμπληρωματική προκήρυξη, ενώ δεν αλλάζει τίποτα στην προκήρυξη του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

“Ερωτηματικά” μεγάλα αποτελούν μέχρι στιγμής ο Τριταιϊκός, η Δόξα Ελαιώνα και ο Εθνικός Σαγεΐκων. Θυμίζουμε φέτος το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε 2 αντί για 3 ομίλους.