Του “έκλεψε” τη νίκη στο 89′

Διαιτητής: Φωκάς (Ζούλης – Κουτσοχέρας)

Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι όπου διεξήχθη στο Ενωσιακό γήπεδο “Ανδρέας Κάνιστρας” Απόλλων Εγλυκάδας και Πανιώνιος Αχιλλέας Αγυιάς ήρθαν ισόπαλοι 2-2 δίνοντας μια άγρια ομορφιά για την συνέχεια του πρωταθλήματος στον 2ο όμιλο της Β κατηγορίας.

Η ομάδα του Φώτη Φοή κατάφερε να προηγηθεί με σκορ 0-2, αλλά στην συνέχεια έδειξε τάσεις αυτοκτονίας με αποτέλεσμα στο 89′ ο Απόλλων Εγλυκάδας να ισοφαρίσει σε 2-2, ενώ από το 73′ αγωνιζόταν και με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας του Παντελή για χτύπημα εκτός φάσης πάνω σε αντίπαλο.

Αρχικά το παιχνίδι από την αρχή φάνηκε σκληρό με πολλές μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής καθώς υπήρχε τρομερό πάθος και από τις δύο ομάδες. Στην πρώτη καλή του παιχνιδιού ο Πανιώνιος ήταν αποτελεσματικός και συγκεκριμένα στο 19′ ο έμπειρος σέντερ φορ Σπύρος Δεπούντης με μια κίνηση “σέντερ φορ” βρέθηκε απέναντι από τον Κυρίτση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, δείχνοντας πως το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, θυμίζοντας τον Δεπούντη των παλαιών ετών.

Στην συνέχεια ο Απόλλων Εγλυκάδας ισορρόπησε πλήρως το παιχνίδι, αλλά υστερούσε στην τελική προσπάθεια. Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκει και πάλι στους φιλοξενούμενους αλλά στο 45′ το σουτ του Θεοδωρακόπουλου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κυρίτσης.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48′ ο Νικολόπουλος θα δώσει εξαιρετική κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας και με σουτ ο Θεοδωρακόπουλος θα γράψει το 0-2. Στην επόμενη φάση ο Μανιάτης θα ανατραπεί εντός περιοχής περιοχής από παίχτη του Πανιώνιου με τον Διαιτητή Φωκά να καταλογίζει το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπαλάσης για να μειώσει σε 1-2. Στο 73′ ο Απόλλων Εγλυκάδας θα μείνει με δέκα ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο καθώς ο Παντελής θα αντικρύσει την απευθείας κόκκινη κάρτα καθώς χτύπησε αντίπαλο ποδοσφαιριστή όπως προ αναφέραμε εκτός φάσης.

Για να έρθουμε στο 89′ όπου ο Σαριδάκης με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Ένα στατιστικό που πρέπει να αναφερθεί είναι πως ο Απόλλων Εγλυκάδας μετά και την 16η αγωνιστική είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου χωρίς ήττα,με το σύνολο του Άρη Πλέγα να έχει σαν στόχο την άνοδο στην Α κατηγορία.

Συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ (Άρης Πλέγας): Κυρίτσης, Θ.Κερπινιώτης, Σκόνδρας (77′ Χριστόπουλος), Καραβότας, Ντινόπουλος, Παπαγεωργακόπουλος (77′ Σκεπετάρης), Γελάσιος (46′ Κορκότζηλας), Ν.Κερπινιώτης, Μανιάτης, Ασλανίδης (28′ Σαριδάκης), Μπαλάσης (63′ Παντελής).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΓΥΙΑΣ (Φώτης Φοής): Γιαννικόπουλος, Παναγιωτακόπουλος (86′ Καραγιάννης), Παπαχρονόπουλος (55′ Ζαραδούκας), Κάππας, Χρηστάτος, Θεοδωρόπουλος (86′ Ορφανίδης), Παπαχαραλάμπους, Γκλαβάς, Δεπούντης (86′ Μάγκος), Νικολόπουλος, Πλούμης (68′ Λάππα).

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς