Το είπε και το έκανε ο ΠΣΑΚ: Καλύπτει τα έξοδα των τεστ και ξεκινούν οι προπονήσεις στην Α2

Η ΕΟΚ έβαλε ήδη μπροστά την επιχείρηση επανέναρξης της σεζόν στην Α2, με πρώτο βήμα φυσικά την επανέναρξη των προπονήσεων.

Η Ομοσπονδία ενημέρωσε γραπτώς τις ομάδες της Α2 για την επανέναρξη των προπονήσεων και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν. Από την άλλη ο ΠΣΑΚ δεσμεύτηκε ξανά μέσω επιστολής που έστειλε σε συλλόγους και Ομοσπονδία ότι θα καλύψει το κόστος των τεστ Covid-19.

Η ΕΟΚ ενημέρωσε τις ομάδες για τον τρόπο που θα γίνουν τα πρώτα βήματα των προπονήσεων.

Βήματα που αφορούν φυσικά σε πρώτη φάση την επανέναρξη των προπονήσεων και σε βάθος χρόνου την επανεκκίνηση της σεζόν. Η ΕΟΚ ενημέρωσε τις ομάδες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν. Βάσει αυτών θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις και στο άμεσο μέλλον (ανάλογα με τα διάστημα που θα χρειαστεί να κάνουν προετοιμασία οι παίκτες για να παίξουν ξανά) θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση.

Στα πρωτόκολλα φυσικά δεσπόζουν τα υποχρεωτικά τεστ Covid-19, που αποτελούν το πιο μεγάλο αγκάθι, λόγω του κόστους τους.

Ο ΠΣΑΚ από την άλλη, δεσμεύτηκε ξανά μέσω επιστολής που έστειλε σε συλλόγους και Ομοσπονδία ότι θα καλύψει το κόστος των τεστ Covid-19. Βέβαια, ο ΠΣΑΚ έχει κάνει λόγο για ένα ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ, το, οποίο θα διαθέσει από το ταμείο αλληλοβοηθείας του Συνδέσμου. Τα επιπλέον χρήματα που θα χρειαστούν., όταν τελειώσει το ποσό αυτό είναι το μεγάλο θέμα.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το Basketblog με ρεπορτάζ για το… άνοιγμα της Α1 Γυναικών και την προσπάθεια επανέναρξης της Α2, η ΕΟΚ έστειλε επιστολή στην Πολιτεία, με την οποία ζητάει άμεση οικονομική ενίσχυση (για την Ομοσπονδία και τις ομάδες) Η ενίσχυση έχει να κάνει φυσικά και με τα τεστ, τα οποία η ΕΟΚ και οι ομάδες δεν μπορούν να καλύψουν.

Τα πρέπει να γίνονται συνέχεια. Και φυσικά το οικονομικό κόστος είναι τεράστιο. Κάποιες ομάδες βέβαια, όπως ο Ολυμπιακός, έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καλύψουν μόνες τους τα τεστ. Δεν μπορούν όμως, όλες οι ομάδες να κάνουν το ίδιο. Έτσι αν η Πολιτεία δεν δώσει οικονομική ενίσχυση θα υπάρξουν τρομερές αναταράξεις και όλα θα είναι πιθανά. Ακόμα και η επανέναρξη με πολλές ομάδες να δηλώνουν «αδυναμία», άρα να απειλούνται με υποβιβασμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

«Ο ΠΣΑΚ έκανε το… καθήκον του

Με επιστολές προς την Ομοσπονδία και τις ομάδες, ανακοίνωσε εγγράφως την ανάληψη της υποχρέωσης καταβολής του κόστους διενέργειας των τεστ covid προκειμένου να επανεκκινήσουν οι προπονήσεις της Α2 παρέχοντας όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για την υλοποίηση της ανωτέρω ενέργειας. Πλέον, περιμένουμε το σχεδιασμό της διοργανώτριας αρχής.»