Το «καθάρισε» ο Κυβελίδης, νίκη με ανατροπή για την Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή πήρε ίσως την πιο δύσκολη φετινή της νίκη, παρέμεινε σε τροχιά κορυφής και παράλληλα απέκτησε ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί. Συνηθίζεται μετά από τέτοια ματς, τα σχόλια που κυριαρχούν να αφορούν το «μέταλλο νικητή» και ότι «όταν νικάς χωρίς να είσαι καλός, είναι σημάδι πρωταθλητισμού».

Κι όμως, η ομάδα που νίκησε το μεσημέρι της Κυριακής στα Βραχνέικα, με τις συγκεκριμένες αδυναμίες που παρουσίασε, δείχνει δύσκολο (αυτή τη στιγμή) να κυνηγήσει τον τίτλο ως φαβορί. Η Παναχαϊκή επικράτησε με ανατροπή 2-1 του Διαγόρα Βραχνεΐκων, σημειώνοντας την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Ζέλικο Κάλαϊτζιτς και ο ίδιος, έδωσαν δικαιώματα όλο αυτό το διάστημα, αλλά σήμερα πήραν μια νίκη περισσότερο ψυχολογικής σημασίας, κόντρα στον  «μαχητικό» και πάντα υπολογίσιμο Διαγόρα που έβαλε και σήμερα δύσκολα. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Διαγόρας άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό, όταν μετά από διώξιμο των παικτών της Παναχαϊκής, η μπάλα στρώθηκε στον Δημόπουλο και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασόπουλου.

Η Παναχαϊκή απάντησε στο μισάωρο, μετά από σέντρα του Καρακλάιτς, η μπάλα έφτασε στον Σμίλτο που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 36ο λεπτό ο νεοεισελθόντας Γιάννης Μπουρλάκης θα κερδίσει πέναλτι για τους «κοκκινόμαυρους». Ένα λεπτό αργότερα ο Κυβελίδης θα εκτελέσει το πέναλτι, θα αποκρούσει ο Μικές και στην επαναφορά, ο «Κύβε» με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα 1-1.

Στο 43ο λεπτό ο Διαγόρας θα σταθεί άτυχος, καθώς ο Αποστολόπουλος βρήκε χώρο και έκανε σουτ αλλά ο Αθανασόπουλος, έπεσε τη βρήκε με τα δάχτυλα και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Στο 75΄ νέα ευκαιρία για τον Διαγόρα όταν μετά από σέντρα, η μπάλα έφτασε στον αφύλακτο Δημόπουλο που έκανε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ

Στο 83΄ ωραία σέντρα του Κωνσταντακόπουλου, ο Κυβελίδης βρέθηκε στη σωστή θέση και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για την ανατροπή 1-2. Στο 86΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για την Πατρινή ομάδα όταν ο Μπουρλάκης χόρεψε την άμυνα, έδωσε ωραία πάσα στον Κυβελίδη και αυτός έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Μικές έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ο ποδοσφαιριστής του Διαγόρα, Γιάννης Σκεπετάρης λιποθύμισε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ το ματς καθυστέρησε να ξεκινήσει, μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα.

Συνθέσεις:

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ (Α. Ζήκος): Μ. Μικές, Σαρρής, Δημόπουλος, Σίδερης, Καπετανάκης, Καλλιτσουνάκης, Σταυρόπουλος, Αποστολόπουλος (84΄ Αγκαράι), Ν. Βλασόπουλος, Γεωργαντόπουλος, Αλεξανδρής (73΄ Θ. Βλασόπουλος).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ζ. Κάλαϊτζιτς): Αθανασόπουλος, Πολίτης, Σμίλτος, Στασινόπουλος, Κωνσταντακόπουλος,  Τεγούσης, Αλεξόπουλος (64΄ Στεργίδης), Παπαχρονόπουλος (64΄ Κόκας),  Κυβελίδης, Χαντί (28΄ λ.τ. Μπουρλάκης), Καρακλάιτς (74΄Μικελάτος).