Το μήνυμα του Σωκράτη για τον κόσμο και οι οδηγίες του προς τους ποδοσφαιριστές

Το σχετικό δελτίο τύπου της ΠΑΕ:

“Η δουλειά στο “κοκκινόμαυρο” ποδοσφαιρικό τμήμα συνεχίζεται κανονικά. Οι μέρες που βιώνουμε είναι δύσκολες για όλους μας, ωστόσο όλο το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές μας, συνεχίζουν να εργάζονται έτσι ώστε να μην πάει χαμένο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα και αγώνες πρωταθλήματος. 

Εκτός από τα προγράμματα αντοχής και δύναμης που έχει δώσει το τεχνικό επιτελείο στους ποδοσφαιριστές μας, έχει προστεθεί και ακόμα μία πρωτοποριακή κατεύθυνση που αφορά την προπόνηση τους. 

Είναι εξάλλου απαραίτητο για όλους τους προπονητές και τα επιτελεία των ομάδων να προσαρμόζονται στις σύγχρονες απαιτήσεις του ποδοσφαίρου και φυσικά να το μεταφέρουν αυτό στους παίκτες, κάτι το οποίο γίνεται στην Παναχαϊκή.

Ο προπονητής της ομάδα μας Σωκράτης Οφρυδόπουλος μιλώντας στο pfc1891.gr έστειλε το δικό του μήνυμα με αφορμή τις ημέρες που περνάμε: 

“Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μας αλλά και σε όλον τον κόσμο να είναι πάντα καλά, να προσέχει, να είμαστε υπεύθυνοι και θα ξεπεράσουμε και αυτόν τον σκόπελο”.

Στη συνέχεια ανέλυσε τις κατευθυντήριες γραμμές προς τους ποδοσφαιριστές μας αναφορικά με την προπόνησή τους: 

“Προσθέσαμε Imitation exercises, δηλαδή μιμητικές κινήσεις στην καθημερινότητα μας. Δημιουργούμε μια εικονική πραγματικότητα στο σπίτι μας. Έχουμε προτείνει στους παίκτες μας να προστεθεί στο μενού μας η εφαρμογή και μίμηση  ποδοσφαιρικών ρεαλιστικών, ενεργητικών κινήσεων που συνήθως χρησιμοποιεί ο κάθε παίκτης στη θέση του ή που απαιτεί η θέση του χωρίς μπάλα αλλά να εκτελούνται σαν να είχαμε μια μπάλα. Στο δωμάτιό του ή σε κάποιο χώρο του σπιτιού του. Επειδή οι τεχνικοτακτικές ενέργειες μένουν σε αδράνεια αυτήν την περίοδο θέλουμε με απλή μορφή να ενεργοποιηθούν μέσω αυτής της σκέψης μας και της μεθόδου. Μας ενδιαφέρει δηλαδή η κινησιολογία μιας ποδοσφαιρικής αγωνιστικής ενέργειας έστω και χωρίς μπάλα. Με τον τρόπο αυτό υπενθυμίζουμε, επαναφέρουμε, διατηρούμε, 

αυτοματοποιούμε και αποθηκεύουμε κλασικές ολοκληρωμένες κινήσεις ενός αγώνα στο νευρικό και στο μυϊκό σύστημα των παικτών. Την παρουσιάσαμε στους παίκτες μας ως πρόταση. Είναι μια λύση γι’ αυτή τη δύσκολη περίοδο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους. Μπορεί ο κάθε παίκτης να επιλέξει βασικές αμυντικές ή επιθετικές κινήσεις και να τις προπονήσει σε σετ και επαναλήψεις. π.χ. 6-8- τεχνικές  × 10 rep  × 4 sets ×  6″”- 10″. Χρειάζεται να βάλουμε τη φαντασία μας, αλλά το ποδόσφαιρο δεν περιέχει φαντασία; Έχουν δοθεί παραδείγματα ασκήσεων ξεχωριστά για τους αμυντικούς, για τους μέσους, τους επιθετικούς και τους τερματοφύλακες”.