Το Πάτραι τη νίκη, η Αναγέννηση τις εντυπώσεις!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κώστας Ταξιάρχης

ΣΚΟΡΕΡ: 28’ 85’ Αγριμάκης- 24’ Αλποχωρίτης

Σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εξελίχθηκε αυτό του πρωτοπόρου Πάτραι απέναντι στην Αναγέννηση Πατρών, με τους «πράσινους» του Σταμάτη Σαρρή να παίρνουν τελικά την νίκη με ανατροπή στο 85’ λεπτό με 2-1, απέναντι στην εξαιρετική ομάδα του Σοφοκλή Παναγόπουλου, η οποία έχει αλλάξει εικόνα και το έδειξε σήμερα μέσα στο γήπεδο.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 5’ λεπτό, αλλά το σουτ από πλεονεκτική θέση του Κατσιγιάννη απέκρουσε σωτήρια ο Αγοράκης. Στο 8’ λεπτό η Αναγέννηση απάντησε με τον Γκοτσόπουλο να μην μπορεί να νικήσει τον Φωτόπουλο, ενώ στο 15’ λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία όταν το κοντινό σούτ του Νικολόπουλου, έδιωξε και πάλι σωτήρια ο πορτιέρο των γηπεδούχων.

Στο 17’ λεπτό σε φάουλ από τα πλάγια του Κατσιγιάννη, οι «πράσινοι» έστειλαν την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Αγοράκη, ενώ στο 20’ λεπτό σε λάθος απόκρουση του Φωτόπουλου, η μπάλα κόντραρε στον Αλποχωρίτη και στην συνέχεια κατέληξε στο δοκάρι, με το Πάτραι να στέκεται τυχερό και την Αναγέννηση να χάνει μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί. Τελικά οι φιλοξενούμενοι το έκαναν στο 24’ λεπτό, όταν σε ωραία κούρσα του Ρόδη η μπάλα έφτασε στον Αλποχωρίτη, ο οποίος με πανέμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φωτόπουλου για το 0-1.

Η χαρά της Αναγέννησης όμως δεν κράτησε πολύ, αφού στο 28’ λεπτό και μετά από λάθος στο κέντρο, ο Αγριμάκης σε αντεπίθεση βρέθηκε απέναντι από τον Αγοράκη και τον νίκησε με διπλή προσπάθεια για το 1-1. Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, αλλά οι φιλοξενούμενοι με σωστή τακτική και εξαιρετικό στήσιμο και τρεξίματα στο γήπεδο, έδειχναν ικανοί για την μεγάλη έκπληξη.

Στο 75’ λεπτό ο Αγριμάκης έπιασε την κεφαλιά με τον Αγοράκη να αποκρούει σταθερά, ενώ δύο λεπτά μετά ο έμπειρος πορτιέρο της Αναγέννησης απέκρουσε σε κόρνερ το καλό σουτ του Κατσιγιάννη από τα δεξιά. Στο 80’ λεπτό το φάουλ του Γραμματικόπουλου εξουδετέρωσε σταθερά ο Αγοράκης, ενώ στο 82’ λεπτό ο Δημητρακόπουλος μετά από σέντρα του Γραμματικόπουλου, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην συνέχεια στην αγκαλιά του Αγοράκη, σε τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Στο 85’ λεπτό μίλησε η κλάση των Γραμματικόπουλου-Φούφουλα, οι οποίοι συνεργάστηκαν άψογα από τα δεξιά, με τον Φούφουλα να δίνει έτοιμο γκόλ στον Αγριμάκη για το 2-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 89’ λεπτό η Αναγέννηση είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει τον αγώνα, αλλά το σούτ του Τζελεπή πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φωτόπουλου.

Τελικό σκορ το 2-1, με την ποιότητα των «πράσινων» να μιλάει στο τέλος αλλά και την Αναγέννηση να δείχνει ότι έχει αλλάξει τον διακόπτη φτιάχνοντας μια εξαιρετική νεανική ομάδα και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους αυτά που τις αναλογούν στο πρωτάθλημα.

Συνθέσεις:

ΑΠΣ ΠΑΤΡΑΙ (Σ. Σαρρής): Φωτόπουλος, Γερογιάννης, Ιωάννου, Σαμπανέι (46’ Παπαγεωργίου), Ζέλος, Κατσιγιάννης (59’ Δημητρακόπουλος – 94’ Κάρδαρης), Μπακάλης, Αγριμάκης, Αθανασόπουλος (67’ Μιχαλόπουλος), Καράγιωργας (59’ Γραμματικόπουλος), Φούφουλας.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ (Σ. Παναγόπουλος): Αγοράκης, Δημητριάδης, Πέτρου, Πετρακόπουλος (46’ Ν. Φραντζής), Ξυπολιάς (82’ Κατσιάδας), Γκοτσόπουλος, Αλποχωρίτης (64’ Κούρκουλος), Ρόδης, Νικολόπουλος, Τζελέπης, Π. Φραντζής.