Site icon Παίζει μπάλα μόνο του! | Patra Goal

Το σχέδιο του νέου αθλητικού νόμου κατατέθηκε στη Βουλή

Κατατέθηκε στη Βουλή και ξεκινά την Πέμπτη, 10 Ιουνίου, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η συζήτηση του νέου αθλητικού σχεδίου νόμου.

Πρόκειται για την «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας» με χρονοδιάγραμμα ψήφισής του την επομένη Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

Στο εν λόγω σχέδιο νόμου δεν περιλαμβάνεται για την ώρα διάταξη για τη δημιουργία Β’ ομάδων από τις ΠΑΕ της Super League 1, αλλά θα προστεθεί με τροπολογία κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Διευκρινιζόταν ότι είναι καθαρά τεχνικό θέμα, καθότι το εν λόγω ζήτημα προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και δεν ήταν δυνατόν χρονικά να έχει προλάβει να συμπεριληφθεί στο κύριο σώμα του νομοσχεδίου πριν αυτό κατατεθεί.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά.