Το fair play της χρονιάς από τη Νίκη Προαστείου

Φωτογραφία αρχείου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Βαβαρούτας

ΣΚΟΡΕΡ: 14΄Πατρώνης – 17΄ Γ. Τσαβαλάς, 33΄Γκλαβάς

Η έντονη βροχόπτωση δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση στα Μποζαϊτικα ανάμεσα στην Νίκη Προαστείου και την Α.Ε. Καλαβρύτων με τον αγώνα να διακόπτεται οριστικά στο ημίχρονο με την ομάδα των Καλαβρύτων να προηγείται με σκορ 2-1.

Η αναμέτρηση μπορεί να διακόπηκε, αλλά το πρώτο ημίχρονο πρόσφερε συγκινήσεις με κορυφαία την κίνηση των παικτών της Νίκης Προαστείου στο 14′ της αναμέτρησης. Εκεί σε σέντρα των γηπεδούχων ο Σταύρος Τσαβαλάς συγκρούστηκε στον αέρα με παίκτη της Νίκης και βρέθηκε πεσμένος στην μικρή περιοχή με χτύπημα στο κεφάλι. Η φάση συνεχίστηκε χωρίς να γίνει διακοπή από τον διαιτητή και ο Καλόφωνος σκόραρε για τους γηπεδούχους.

Ο προπονητής της Νίκης Προαστείου, Νίκος Πατρώνης, έδωσε εντολή στους παίκτες του να τηρήσουν το FAIR PLAY και έτσι άφησαν να σκοράρει ανενόχλητος ο Γιώργος Τσαβαλάς στο 17′. Ο αγώνας συνεχίστηκε κάτω από έντονη βροχόπτωση με δυνατές μάχες κυρίως στο κέντρο και φτάσαμε στο 33′ όπου έπειτα από εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή ο Γκλαβάς σημείωσε το 1-2 για τα Καλάβρυτα, σκορ που πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια αλλά… ποτέ δεν βγήκαν.

Η Α.Ε.ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ 

“Η Διοίκηση της Α.Ε.Καλαβρύτων εξέδωσε αμέσως μετά τον αγώνα την ακόλουθη ανακοίνωση: “Η Αθλητική Ένωση Καλαβρύτων συγχαίρει τον προπονητή Νίκο Πατρώνη και τους παίκτες της Νίκης Προαστείου για το σπάνιο FAIR PLAY που τήρησαν στην φάση της επίτευξης του τέρματος της ομάδας τους στο 14’ στην μεταξύ μας αναμέτρηση.

Οι παίκτες της Νίκης Προαστείου, σημείωσαν τέρμα, με αμυντικό μας όμως να είναι πεσμένος στην μικρή περιοχή από ακούσιο χτύπημα στο κεφάλι έπειτα από διεκδίκηση, χωρίς να διακοπή η φάση.  Με εντολή του Νίκου Πατρώνη οι παίκτες της Νίκης, άφησαν την ομάδα μας να πετύχει αμέσως τέρμα, προσφέροντας μια σπάνια αθλητική στιγμή.

Τέτοιες συμπεριφορές τιμούν τους ίδιους, το τοπικό Ποδόσφαιρο και τον Ελληνικό Αθλητισμό γενικότερα. Η Α.Ε.Καλαβρύτων που έχει και αυτή ως πρόταγμα το «ευ αγωνίζεσθαι», οφείλει να επαινέσει δημόσια την Νίκη Προαστείου και μαζί να στείλουμε το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας σε όλους.

Συνθέσεις:

ΝΙΚΗ ΠΡOAΣΤΕΙΟΥ (Ν. Πατρώνης): Μποσγανάς, Σταματάκης, Θεοδωρακόπουτλος, Μανούσος, Πολύδωρος, Διαμαντόπουλος, Αντωνόπουλος, Αντωνόπουλος, Ντζάνης, Γιαννακάκης, Σαμαντάς, Πατρώνης.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (Ν. Παπαχριστόπουλος – Κ. Βλάχος): Λέσης, Κέφα, Γκλαβάς, Σ. Τσαβαλάς, Θεοδοσίου, Παπαδόπουλος, Κουτρουμάνης, Μητρόπουλος, Γ. Τσαβαλάς, Μαραγκός, Ασπρούκος (15’ λ.τ. Αντριάνο).