Τρόπαιο μετά τα 90 λεπτά

Μάθε τα πάντα για τα προγνωστικά euro σήμερα

Μετά το… ξενύχτι που είχαμε ελέω του Λατινοαμερικάνικου τελικού, η ώρα έφτασε και για τον σπουδαίο τελικό της Ευρώπης. Δυο ομάδες που απόλυτα δίκαια έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου, Ιταλία και Αγγλία, θα τα δώσουν όλα για τη Κούπα.

Οι δυο ομάδες θα παίξουν ως γνωστόν στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, με την Αγγλία να έχει υπέρ της κόσμο και έδρα, όμως σε τέτοια ματς αυτά τα πλεονεκτήματα μπορεί να γυρίσουν και… μπούμερανγκ αν το ματς «στραβώσει». Σέντρα στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Ιταλία: Παρότι μπήκε πολύ καλά στη κόντρα με την Ισπανία στα ημιτελικά, οι «φούριας ρόχας» ισορρόπησαν, πίεσαν και ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, μέχρι το τρομερό γκολ του Κιέζα στη κόντρα. Ο Μοράτα ισοφάρισε, όμως στα πέναλτι η κλάση του Ντοναρούμα έστειλε τους «ατζούρι» στον τελικό, μετά από 9 χρόνια. Αυτή τη φορά, οι Ιταλοί είναι πεπεισμένοι πως μπορούν να φέρουν το Κύπελλο στη Ρώμη και ο Μαντσίνι ετοιμάζει τα σχέδιά του σαν να παίζει ένα ματς «ζωής και θανάτου». Πιθανότατα θα δούμε ενισχυμένο κέντρο, περιμένουμε σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ μόνο ο Σπινατσόλα είναι ο μεγάλος άτυχος του αγώνα.

Αγγλία: Ένα ντελίριο ενθουσιασμού επικρατεί σε κάθε πόλη της Αγγλίας αυτή τη στιγμή και όλοι μιλούν για το τρόπαιο που «έρχεται στο σπίτι του», μια έκφραση που λένε οι οπαδοί αναφορικά με τη δημιουργία του αθλήματος από τους Άγγλους στα τέλη του 19ου αιώνα. Μετά την αγχωτική πρόκριση επί της Δανίας στην παράταση, τα «λιοντάρια» είναι πιο έτοιμα από ποτέ να τα δώσουν όλα στον τελικό με την Ιταλία. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ (που ήταν στο στόχαστρο των οπαδών το 1996 στην ίδια διοργάνωση όταν έχασε το πέναλτι με την Τσεχία στα ημιτελικά) οδηγεί την ομάδα στον πρώτο τελικό της ιστορίας της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πρώτο μεγάλης διοργάνωσης, μετά το 1966, όταν η Αγγλία είχε πάρει το Μουντιάλ. Καμία απουσία για τους οικοδεσπότες, δύσκολα θα αλλάξουν πολλά στη σύνθεση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Άγγλοι έχουν ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας, όμως η ψυχολογία και των δυο είναι σε υψηλό επίπεδο και θα ξεκινήσουν από την ίδια θέση «εκκίνησης». Θα πάμε στο Χ του 3.06 από τον Stoiximan.

Για περισσότερα προγνωστικά και αναλύσεις κάντε κλικ στο www.cleverbet.gr. (*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις)