Φάκελος προπονητικό: Οι εγκαταστάσεις της Θύελλας, η Εγλυκάδα και το γήπεδο της Οβρυάς

Ένα θέμα που απασχόλησε στο παρελθόν και απασχολεί και σήμερα την διοίκηση της Παναχαϊκής και τον εκάστοτε διοικητικό ηγέτη, είναι το μείζον θέμα του προπονητικού κέντρου που δεν έχει η ομάδα της Πάτρας.

Η Παναχαϊκή από τότε που αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις στο Πρέβεδο ιδιοκτησίας του Άρη Λουκόπουλου, ουσιαστικά περιφέρεται σε διάφορα γήπεδα ή χρησιμοποιεί το δικό της στην Αγυιά, με αποτέλεσμα να το επιβαρύνει και να χρειάζεται το φετινό καλοκαίρι η αντικατάσταση του χλοοτάπητα που κρίνεται ακατάλληλος.

Εδώ και αρκετά χρόνια η περίπτωση που πέφτει πάντα στο τραπέζι των συζητήσεων με οποιαδήποτε διοίκηση, είναι οι εγκαταστάσεις της Θύελλας Πατρών που αποτελούν το πιο σύγχρονο αθλητικό κέντρο της περιοχής. Διαθέτει τρία γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα. Το κεντρικό όπου γίνονται και οι επίσημοι αγώνες και τα δύο βοηθητικά όπου γίνονται κατά κύριο λόγο οι προπονήσεις, όπως και κάποιοι αγώνες των “μικρών” του συλλόγου, καθώς η Θύελλα έχει πολλά παιδιά στις ακαδημίες της.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Σάκης Καλογερόπουλος προσπαθώντας να λύσει το σοβαρό θέμα των προπονήσεων της Παναχαϊκής, διαπίστωσε και αυτός μέσω φυσικά των ανθρώπων που τον συμβουλεύουν και τον βοηθούν στη λήψη αποφάσεων, πως το γήπεδο της Θύελλας είναι ίσως η καλύτερη περίπτωση για να εξυπηρετηθεί για ένα χρονικό διάστημα η ομάδα. Για αυτό το λόγο, ο γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής και ο άνθρωπος που παραμένει στο πόστο του, ο Τάκης Κυριακόπουλος επικοινώνησε με τον Δημήτρη Θανόπουλο με σκοπό να γίνει μία επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη (5/6). Ο Δημήτρης Θανόπουλος από την δική του πλευρά και εκπροσωπώντας την νεοφώτιστη ομάδα στην Γ’ Εθνική τόνισε μέσω του patragoal.gr: “Η Θύελλα ποτέ δεν ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Παναχαϊκή. Ωστόσο, εμείς από την πλευρά μας, αυτό που κοιτάμε είναι το πως μπορεί να ωφεληθεί και η ομάδα μας από κάτι τέτοιο και όχι μόνο να εξυπηρετηθεί το συμφέρον της Παναχαϊκής”.

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΓΛΥΚΑΔΑ

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είχαμε αναδείξει το ενδιαφέρον που υπήρξε έστω και σε πρώιμο στάδιο για το γήπεδο της Εγλυκάδας. Πριν ξεσπάσουν όλες αυτές οι διοικητικές ανακατατάξεις στην Παναχαϊκή, ο μέτοχος και μέλος τότε της Παναχαϊκής Συμμαχίας Βασίλης Κεφάλας, είχε επικοινωνήσει με τον Χρήστο Τσαρτόλια που ελέγχει το γήπεδο της Εγλυκάδας, έτσι ώστε να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του και ίσως το ενδεχόμενο συνεργασίας. Όμως, η συγκεκριμένη περίπτωση “πάγωσε” λόγω των όσων προέκυψαν στο “κοκκινόμαυρο” στρατόπεδο, με τις διοικητικές αναταραχές.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΟΒΡΥΑΣ

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει πάντα και το “ζεστό” ενδιαφέρον του Γιώργου Μπάρλου για εμπλοκή στα διοικητικά της Παναχαϊκής. Η πρόταση του ομίλου Barlos Ergon που εκπροσωπεί ο επιχειρηματίας, περιλαμβάνει και την παραχώρηση του γηπέδου του Φωστήρα, που διαμορφώνεται με τρόπο τέτοιο έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ομάδες που είτε θέλουν να προπονηθούν, είτε θέλουν να δώσουν εκεί επίσημα παιχνίδια. Η πλευρά Καλογερόπουλου, είχε ενημερωθεί για την προοπτική συνεργασίας με τον όμιλο Barlos Ergon, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια επίσημη επαφή.

Πάντως, σε όλα τα παραπάνω, πρέπει να προσθέσουμε ότι και ο Κώστας Κατσουράνης επί Συμμαχίας και ο Δημήτρης Δρόσος στο πρόσφατο παρελθόν έκαναν προσπάθειες για το γήπεδο της Θύελλας, χωρίς ωστόσο να ευοδωθούν αυτές.