Φιλική επικράτηση, προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ

Φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας με τον Χαρίλαο Τρικούπη, έδωσε χθες το απόγευμα ο Απόλλων του οποίου και επικράτησε 78-66 στο κλειστό της Περιβόλας. Οι “μελανόλευκοι” αγωνίστηκαν με τις γνωστές τους απουσίες (Διαμαντάκος, Μπαζίνας, Μπάρφιλντ), ωστόσο για λόγους που έκρινε ο πατρινός προπονητής Νίκος δεν Βετούλας, δεν έπαιξαν οι Παπαφωτίου και Μακ Λάφλιν.

Τα 10λεπτα: 20-10, 46-25, 61-46, 78-66.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Νίκος Βετούλας): Γκρίφιν 11 (3), Κόουλμαν 8, Μολφέτας 11 (3), Ζούμπος 6, Τόμας 17 (3), Ντέιβις 12 (4), Δίπλαρος 6, Τσαλμπούρης 5, Κογιώνης Τσιακμάς 2. Δεν αγωνίστηκαν οι Διαμαντάκος, Μπάρφιλντ, Μακλάφλιν, Μπαζίνας, Παπαφωτίου.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Ντίνος Καλαμπάκος): Παπαδιονυσίου 5(1), Χείλαρης 5, Αγγέλου 8 (1), Λιάπης 2, Στάθης 6, Ματαλιωτάκης 9, Λεγκίκας 1, Δημητρακόπουλος 4, Βασιλόπουλος 6 (1), Αλίχοντζιτς 15, Βλάσιος 5 (1).

Η ΚΑΕ Απόλλων ύστερα από την απόφαση αφαίρεσης βαθμού από την Αθλητική Δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο πως θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για την εξάλειψη της ποινής.

Αναλυτικά, αυτή αναφέρει: «Η στάση και η θέση μας από την αρχή που προέκυψε το θέμα με τη μη χορήγηση του πιστοποιητικού από την ΕΕΑ ήταν και παραμένει ξεκάθαρη! Και τότε είχαμε τονίσει και το επαναλαμβάνουμε ότι γίνει αυτό που πρέπει για να συμμετάσχει η ομάδα χωρίς πρόβλημα στο πρωτάθλημα της Basket League. Ο φάκελος μας ήταν πλήρης και αυτό επιβεβαιώθηκε από την Αθλητική Δικαστή. Απλώς χαρακτηρίστηκε εκπρόθεσμος για αυτό επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού. Με τη συγκεκριμένη απόφαση έγινε το πρώτο βήμα, στόχος είναι η οριστική δικαίωση. Το επόμενο βήμα είναι η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ προκειμένου να εξαλειφθεί η ποινή που επέβαλε η Αθλητική Δικαστής. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και είμαστε σίγουροι για την οριστική δικαίωσή μας».