Φιλική “τεσσάρα”, στο πλευρό της οι Παλαίμαχοι

Μια ακόμα φιλική νίκη εναντίον του Πάτραι σημείωσε η Παναχαϊκή η οποία επικράτησε με 4-1 σε παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα που έγινε στο γήπεδο του Πανεπιστήμιου Πατρών.

Οι “κοκκινόμαυροι” μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ του Πέταρ και Νικολά Καρακλάϊτς στο 3΄ και 19΄ αντίστοιχα. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά, αφού έχασαν -το απέκρουσε ο Κολοβούρης (πέναλτι με τον Λιμάτσι στο 56ο λεπτό), μείωσαν σε 2-1 με την ωραία κεφαλιά του Φούφουλα στο 65ο λεπτό και δημιούργησαν καλές ευκαιρίες ακόμα και για την ισοφάριση.

Στα τελευταία λεπτά η Παναχαϊκή ανέβασε πάλι στροφές και με αυτογκόλ του Φούφουλα στο 81΄ και το ωραίο σουτ του Μπουρλάκη στο 89΄, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1 που ήταν και το τελικό. Για τους “κοκκινόμαυρους” έκανε ντεμπούτο ο Νιλτίνιο δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία. Αρκετά καλή εμφάνιση από το Πάτραι που με τις προσθήκες των Λιμάτσι – Μαστραντωνάκη είναι άλλη ομάδα.

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Παπαδόπουλος): Κολοβούρης Στασινόπουλος, Θεοδωράκης, Ρουγκάλας, Μακρής, Λινάρδος, Σίλβα, Τριμμάτης, Π. Καρακλάιτς, Ν. Καρακλάιτς, Μαραθωνίτης. Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Μικές, Λιοφάγος, Παπαχρονόπουλος, Μπουρλάκης, Κέρι, Νιλτίνιο.

ΠΑΤΡΑΙ (Σ. Σαρρής): Βορύλλας, Γερογιάννης, Ζέλος, Σούλης, Μαστραντωνάκης, Μιχαλόπουλος Ζελενίτσας, Λιμάτσι, Παπαγεωργίου, Στανής, Σουγλέρης. Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Γασπαρινάτος, Φούφουλας, Θ. Βλασόπουλος, Τσιόλου, Μητρόπουλος, Θεοφάνης.

Οι “Ευρωπαίοι” της Παναχαϊκής επισκέφτηκαν Αγυιά και Κ ομάδες!

Πέντε σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που τίμησαν την κοκκινόμαυρη φανέλα βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (7/10) σε Αγυιά και Εγλυκάδα.

Συγκεκριμένα, οι θρύλοι του παρελθόντος Βασίλης Στραβοπόδης, Δημήτρης Σπεντζόπουλος, Γρηγόρης Πλιάτσικας, Σωτήρης Αυγερινόπουλος και Γιώργος Σπυρόπουλος που ήταν μέλη της “χρυσής” ομάδας που έπαιξε στην Ευρώπη, βρέθηκαν στο γήπεδο της ομάδας στην Αγυιά και παρέλαβαν αναμνηστικές φανέλες της Παναχαϊκής από τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας Πέτρο Σταθάκη, τον γενικό αρχηγό και παλαίμαχο Χρήστο Μικέ και τον προπονητή Σούλη Παπαδόπουλο.

Ακολούθως, επισκέφτηκαν στο γήπεδο των Πετεινών στην Εγλυκάδα την προπόνηση των Κ ομάδων. Εκεί μίλησαν στα παιδιά και εξήγησαν τι σημαίνει Παναχαϊκή και πόσο βαριά είναι η φανέλα που φορούν. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, οι άνθρωποι που έφτασαν την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο και την καθιέρωσαν στους κορυφαίους συλλόγους του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώθηκαν και αγκαλιάστηκαν με τα παιδιά και φώναξαν δυνατά “ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ”.”