Φωνάζει για το αυτονόητο ο Παναιγιάλειος, αλλά ποιος τον ακούει;

Aνακοίνωση εξέδωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναιγιαλείου, εκφράζοντας τον προβληματισμό των μελών του για τη συνέχιση της αναστολής της αθλητικής δραστηριότητας:

«Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναιγιαλείου δηλώνουμε ότι σεβόμαστε την απόφαση της πολιτείας περί εφαρμογής του lockdown, η οποία είχε να κάνει με την άσχημη επιδημιολογική κατάσταση, που επικρατούσε στη χώρα μας περί τα τέλη Οκτωβρίου και ήταν επιβεβλημένη από τις τότε επικρατούσες συνθήκες.

Επιπρόσθετα εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και το σεβασμό μας σε κάθε πληττόμενη οικογένεια, που, εκτός των άλλων, θρηνεί τον χαμό προσφιλών προσώπων και ευχόμαστε υγεία σε κάθε σπίτι, σε κάθε συνάνθρωπο, με την προσδοκία της γρήγορης και ασφαλούς επιστροφής στη καθημερινότητά μας, που, κακά τα ψέματα, δεν θα έχει καμία ομοιότητα με την προ της επιδημίας εποχή, αφού η οικονομία της χώρας μας έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα.

Μέσα σε αυτούς που πλήττονται συμπεριλαμβάνονται και όλοι αυτοί που βρίσκονται στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και μετρούνται σε αρκετές χιλιάδες σε όλη της Επικράτεια. Προπονητές, αθλητές, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές και πάρα πολλοί άνθρωποι που κινούνται στο χώρο του αθλητισμού, πολλοί από τους οποίους είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που έχουν μεράκι με την στρογγυλή θεά και συμβάλουν από το υστέρημά τους για να στηρίξουν και να διατηρήσουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τον καθ’ομολογία αιμοδότη του δύσμοιρου Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αν σε αυτούς προσθέσουμε και όλους τους επαγγελματίες, που κινούνται και εξαρτώνται από το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (επαγγελματίες, έμπορους, τουριστικά γραφεία κλπ), εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τον μεγάλο κύκλο που περιβάλει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την έκταση της ζημιάς, που έχει φέρει η διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Αναγνωρίζουμε ότι η προφύλαξη της δημόσιας ζωής είναι το κυρίως ζητούμενο, όταν χάνονται 100 συνάνθρωποι μας κάθε ημέρα.

Όμως, η κατάσταση έχει βελτιωθεί και βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, με αποτέλεσμα η πολιτεία να επιτρέψει τις προπονήσεις για τις ομάδες της SUPER LEAGUE 2 από 15/12 και να εξαγγείλει την έναρξη του πρωταθλήματος από 13/01/2021, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα όσον αφορά τις λοιπές κατώτερες κατηγορίες, αφήνοντας να διαρρέουν διάφορα σενάρια, ίσως για να καταστείλει τις δίκαιες φωνές διαμαρτυρίας.

Και θέτουμε το ερώτημα. Μέχρι πότε εμείς οι ερασιτέχνες του αθλήματος, που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και σεβόμαστε τον εαυτό μας θα συνεχίζουμε να γυμναζόμαστε λάθρα; Μέχρι πότε θα μετατρέπουμε τα σαλόνια μας σε γυμναστήρια, τις αυλές μας σε γήπεδα και να εφευρίσκουμε μύριους τρόπους για να επιτύχουμε το αυτονόητο, προκειμένου να περισώσουμε ότι περισώζεται, χωρίς την συμπαράσταση των συμπαικτών, προπονητών και γυμναστών μας;

Είμαστε ερασιτέχνες αθλητές που ζούμε για τον αθλητισμό και οφείλουμε να κρατάμε το σώμα μας σε καλή κατάσταση σχεδόν όλο το δωδεκάμηνο. Πώς αλλιώς θα το συντηρήσουμε; Μέχρι πότε αυτά τα παιδιά που ξέφυγαν από το καναπέ και την ηλεκτρονική τεχνολογία, θα μαραζώνουν στην θαλπωρή του σπιτιού τους και πόσα αυτά θα εγκαταλείψουν την καλοπέρασή τους, όταν εσείς αποφασίσετε ότι ήρθε η ώρα;

Γιατί είναι βέβαιο ότι η νεολαία θα ξεχάσει τι σημαίνει αθλητισμός, θα αγαπήσει τα e-sports ακόμα περισσότερο και θα στραφεί σε επιζήμιες δραστηριότητες για την κοινωνικότητα και την υγεία της. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ο αθλητισμός συνεχίζει κανονικότατα. Σε κάποιες από αυτές επιτράπηκε, έστω δειλά, η παρουσία φιλάθλων στους αγώνες, αλλά αυτό είναι άλλο καυτό θέμα, που θα συζητηθεί παράλληλα με την εξαγγελία της έναρξης των πρωταθλημάτων.

Επιβάλλεται η Πολιτεία και η ΕΠΟ να πάρουν γενναίες αποφάσεις, να μας εμπιστευτούν, γιατί είμαστε αθλητές, άρα άτομα πειθαρχημένα, που έχουμε μάθει να ενεργούμε συλλογικά, αγαπάμε αυτό που κάνουμε και είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να το διασφαλίσουμε, να το περιφρουρήσουμε και να το προστατεύσουμε. Τολμήστε. Κάντε την αρχή. Δώστε τέλος στο μαρασμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Στηρίξτε όλους αυτούς τους αθεράπευτα ρομαντικούς, που έχουν το «βίτσιο» να το υπηρετούν, σε βάρος του πορτοφολιού τους, του επαγγέλματός τους, της οικογένειάς τους, που κοπιάζουν, ιδρώνουν και στερούνται βασικών απολαύσεων, για να μπορούν να είναι εκεί, στο γήπεδο, στο κρύο και στη ζέστη, αδιαφορώντας για τις καιρικές συνθήκες και την θαλπωρή του σπιτιού τους.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι θα τηρήσουμε με το παραπάνω τις όποιες εξαγγελίες σας, τις όποιες επιταγές σας, τα όποια πρωτόκολλα. Εξαγγείλετε σήμερα την έναρξη των προπονήσεων και την ημερομηνία επανέναρξης των πρωταθλημάτων, μην αρκείστε σε διαρροές.

Εμπιστευτείτε μας».