«Φωνές» για να τελειώσουν με την ΕΡΤ

Στην Super League 2 δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα με την ΕΡΤ, από την στιγμή που ακόμα δεν έχουν πάρει τα περσινά χρήματα.

Μπορεί να έχει ήδη αποφασιστεί το πότε θα ξεκινήσει η νέα Super League 2. Συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου. Ωστόσο τα προβλήματα φυσικά και δεν λένε να σταματήσουν. Μεγαλύτερο όλων το τηλεοπτικό συμβόλαιο, για το οποίο υπήρξε συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας.

Πολλές ήταν οι ομάδες που όχι απλά έχουν δυσανασχετήσει με την συμπεριφορά της ΕΡΤ και των ανθρώπων της, αλλά σκοπεύουν αν υπάρξει νέα πρόταση, να μην συμφωνήσουν. Και λέμε νέα πρόταση γιατί ουσιαστικά ακόμα δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση για το νέο πρωτάθλημα.

Το μόνο που υπάρχει και σε αυτό αντιδρούν πολλές ομάδες, είναι το «κούρεμα» στο περσινό 1.000.000. Η συγκεκριμένη πρόταση από πλευράς ΕΡΤ εκνεύρισε πολλούς στο ΔΣ, με τον Αχιλλέα Νταβέλη να προτείνει να τελειώσουν μια και καλή μαζί της.

Τόνισε πως θα πρέπει πλέον οι ομάδες να πάρουν αποφάσεις. Μεταξύ άλλων και για το πως θα διαχειριστούν και πολιτικά το θέμα της Super League 2. Εξάλλου, η χρονιά αυτή είναι και χρονιά εκλογών. Η συγκεκριμένη πρόταση βρήκε πολλές θετικές αντιδράσεις.

Η αλήθεια πάντως είναι πως ειδικά οι ομάδες που έχουν ως στόχο τον πρωταθλητισμό, δεν μπορούν να είναι βιώσιμες και να βγάλουν την χρονιά με 35.000 ευρώ τον χρόνο. Όταν για να παλέψουν για τους στόχους αυτούς ο προϋπολογισμός ξεπερνά το 1.5 εκατομμύριο.

Η αλήθεια είναι πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πως θα κινηθεί η Λίγκα στο θέμα με την ΕΡΤ. Από την στιγμή μάλιστα που ακόμα δεν έχει πάρει τα περσινά χρήματα. Η ΑΕΛ πάντως είναι ξεκάθαρα εναντίον νέας σύμβασης αν αυτή βέβαια υπάρξει και αν φυσικά είναι με αυτά τα χρήματα.