Φόρεσε το εθνόσημο ο Χ. Τζαμπίρι της Αχαϊκής!

Ο Χατζί Τζαμπίρι που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Αχαϊκή, κλήθηκε πριν λίγες ημέρες στην εθνική ομάδα της χώρας του, τις Koμόρες και οι πρώτες του συμμετοχές ήταν, αν μη τι άλλο, ξεχωριστές.

Ο παίκτης των «κιτρινόμαυρων» έπαιξε με τις Κομόρες κόντρα στο Μαλάουι, Ζάμπια και στη Ναμίμπια για το COSAFA U-20 Championship. Oι Κομόρες ή αρχιπέλαγος Κομορών είναι ένα ηφαιστειογενές σύμπλεγμα τριών νήσων που αποτελούν ομώνυμο αρχιπέλαγος και σήμερα ανεξάρτητη χώρα με πληθυσμό 897.219 κατοίκους.

Βρίσκεται δυτικά του Ινδικού ωκεανού, μεταξύ της νήσου Μαδαγασκάρης και των ανατολικών ακτών της Αφρικής. Η έκτασή της την καθιστά την τρίτη μικρότερη σε έκταση χώρα στην Αφρική, ενώ ο πληθυσμός της, την καθιστά το έκτο μικρότερο αφρικανικό κράτος σε πληθυσμό, παρότι έχει τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα στην ήπειρο. Ο 19χρονος Τζαμπίρι που έχει μεγαλώσει στη Γαλλία, έχοντας παίξει στις ακαδημίες της Χάβρης και την ισπανική Τορεχόν, κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Αγιούμπα Μούσα και φόρεσε το εθνόσημο της πατρίδας του.

Μπορεί η ομάδα του να γνώρισε ισάριθμες ήττες, όμως το όνειρο της συμμετοχής στην Εθνική ομάδα έγινε πραγματικότητα. «Περήφανος που φόρεσε το εθνόσημο της πατρίδας μου. Ήταν μεγάλη μου τιμή να παίξω για τη χώρα μου. Μας υποδέχθηκαν και μας φιλοξένησαν με τον καλύτερο τρόπο. Κρίμα που δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε για να τους ανταποδώσουμε όσα έκαναν για εμάς», τόνισε ο παίκτης των Αχαιών που περιμένει τις εξελίξεις με την πανδημία, ώστε να επιστρέψει στη χώρα μας.

Τα αποτελέσματα:

Mαλάουι-Κομόρες 1-0 (4/12)

Κομόρες-Ζάμπια 0-2 (7/12)

Ναμίμπια-Κομόρες 1-0 (9/12)