«Χ»αρούμενη πρεμιέρα στο ντέρμπι της Μεσσάτιδας

ΠΕΤΡΩΤΟ: Βύρωνας Ξυπολιάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γ. Πράνταλος(Σωτηρόπουλος -Βασιλόπουλος)

ΣΚΟΡΕΡ: 83΄ Γαβριήλ- 16΄Ανδρεόπουλος

Σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με έντονες μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής Ίκαρος Πετρωτού και Αχαιός Σαραβαλίου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας του 1ου ομίλου.

Η ομάδα του Σαραβαλίου έπαιζε με πολλές απουσίες λόγω δελτίων και τραυματισμών, ενώ κάποιοι νεαροί όπως οι Κλουκινιώτης, Μαρουλής, έπαιξαν για πρώτη φορά.

Ο Αχαιός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του παιχνιδιού και στο 17′ άνοιξε το σκορ όταν ο Σακελλαρίου εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι με μονοκόμματο σουτ ο Ανδρεόπουλος θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 0-1.

Στην συνέχεια ο Αχαιός απείλησε στο 35′ με το φάουλ του Καλογερόπουλου με τον Κατσαΐτη να αποκρούει δύσκολα και στην συνέχεια οι αμυντικοί απομάκρυναν την μπάλα από την περιοχή. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκει και πάλι στον Αχαιό αλλά το σουτ του Γιώργου Λαζανά στο 38′ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ίκαρος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του με εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας και κατάφερε να κλείσει τον Αχαιό στα καρέ του,στο 57′ ήρθε η πρώτη απειλή από πλευράς των γηπεδούχων με την σέντρα σουτ του Γαβριήλ αλλά ο Αγοράκης πρόλαβε με τα ακροδάχτυλα και έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 68′ ο Τσάμης βγήκε τετ α τετ με τον Αγοράκη να αποκρούει και πάλι με τα πόδια. Στο 71′ ο Τσάμης έδωσε πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Γαβριήλ αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αγοράκης θα αποκρούσει και πάλι το τετ α τετ του Γαβριήλ.

Τελικά η πίεση του Ίκαρου καρποφόρησε στο 82′ όταν ο Παναγιωτακόπουλος με πολύ ωραία ατομική ενέργεια έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι ο Κοντογεωργόπουλος “έσπασε” την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο επερχόμενος Γαβριήλ με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τέλος στο 91′ ο Αχαιός έφτασε κοντά στο να “κλέψει” τους τρεις βαθμούς αλλά το φάουλ του Σακελλάριου απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Κατσαΐτης. Την επόμενη αγωνιστική ο Ίκαρος Πετρωτού θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Δόξα Παραλίας, ενώ ο Αχαιός θα φιλοξενήσει εντός έδρας τον Πανμοβριακό Ριόλου.

Συνθέσεις:

ΙΚΑΡΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ (Αγγ. Σταθόπουλος): Κατσαϊτης, Κοντογεωργόπουλος, Παναγιωτακόπουλος, Μακρόπουλος, Δημόπουλος, Κουτρόπουλος, Τσάμης, Σπυρόπουλος (77’ Παπαδάτος), Μήτσης, Χριστόπουλος (63’ Τζουραμάνης), Γαβριήλ.

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (Σ. Παναγόπουλος): Αγοράκης, Καπογιαννόπουλος (51’ Σπυρόπουλος), Νικολόπουλος, Κλουκινιώτης, Μαρούλης, Σουβαλιώτης, Σακελλαρίου, Καλύβας (34’ Μπρούλιας), Λαζανάς, Καλογερόπουλος, Ανδρεόπουλος.