Χατζής: “Νεοδημοκράτες πρόεδροι των ΕΠΣ, η Νέα Δημοκρατία δεν εκβιάζεται”

Η πρώτη δήμόσια αντίδραση από το χώρο της διαιτησίας (αλλά και της Νέας Δημοκρατίας) για όσα συμβαίνουν με αφορμή τη ψήφιση της ολιστικής μελέτης, έρχεται από τον Ηλία Χατζή.

Ο πρώην διαιτητής, παρατηρητής και εκπαιδευτής διαιτησίας της Super League, και για μια μικρή περίοδο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΣ Καρδίτσας με δήλωσή του καταφέρεται εναντίον των προέδρων των Ενώσεων και ζητεί από τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον υφυπουργό Αθλητισμού “να σώσουν ένα τέλος στη φαρσοκωμωδία”.Η δήλωση Χατζή:

“Τον τελευταίο καιρό , στο χώρο του ποδοσφαίρου, ζούμε στιγμές απείρου κάλλους. Οιγενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ συνεχώς ορίζονται και ταυτόχρονα αναβάλλονται, γιατί αυτά που είναι απολύτως αναγκαίο να αποφασισθούν, δεν ευνοούν τους προέδρους των ποδοσφαιρικών ενώσεων.Αλλεπάλληλες συσκέψεις επί συσκέψεων αλλά, δυστυχώς γι αυτούς, τα αποτελέσματα δεν ήταν ευνοϊκά ούτε για την ΕΠΟ ούτε για τα μέλη της.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, εκλεγμένος από τον Ελληνικό λαό, υπέγραψε με τη FIFA και την UEFA ένα μνημόνιο συνεργασίας, για να μπορέσει, επιτέλους, να βγει το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο από το τέλμα πουέχει οδηγηθεί, με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ και των εκλογέων της. Οι υπερεθνικές ομοσπονδίες ανταποκρίθηκαν και συνέταξαν μια ολιστική μελέτη, σύμφωνη με τα διεθνώς κρατούντα. Ο Υφυπουργός ανταποκρίθηκε και νομοθέτησε, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια και νομιμότητα στα σωματεία και ταυτόχρονα χρηματοδότησε αυτούς που ανταποκρίθηκαν.

Όλα όμως αυτά δεν αρέσουν και δεν άρεσαν ποτέ στο κατεστημένο της ΕΠΟ, που διεκδικεί μονίμως την αποκλειστική διαχείριση του ποδοσφαίρου. Απορρίφθηκε από μεριάς τους η ολιστική μελέτη, γιατί με την εφαρμογή της το κατεστημένο ,χάνει τα προνόμια και ιδιαίτερα το πανίσχυρο χαρτί του, τη διαιτησία. Βλέπετε οι πρόεδροι των ενώσεων τη θέλουν υποταγμένη και όχι ανεξάρτητη, αφού χωρίς αυτήν είναι εντελώς αδύναμοι αφού εκπροσωπούν το ΤΙΠΟΤΑ. Θέλουν να ελέγχουν ακόμη και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ποιοι? Αυτοί που στη δύναμή τους έχουν 6,8, 10και 12 σωματεία, χωρίς ποτέ να συνεισφέρουν οικονομικά από την τσέπη τους. Δίχως ίχνος τσίπας και σεβασμού στους θεσμούς και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, λοιδορούν τον Υφυπουργό. “Άσχετο” τον χαρακτηρίζει ένας πρόεδρος, “ΑΤΤΙΛΑ” τον χαρακτηρίζει άλλος και ο συντοπίτης του Υφυπουργού Πρόεδρος της ένωσης , αλλά αντίπαλός του στο ψηφοδέλτιο, τον χαρακτηρίζει ”φωτογράφο”.

Κάποιος που γυρίζει σε όλη την Ελλάδα που αυτοπαρουσιάζεται καιαυτοπροβάλλεται ως αρχηγός απειλεί ότι εάν δεν αλλάξει ο υπουργός τον νόμο, θα ζητήσει και πάλιτην αναβολή της συνέλευσης του Αυγούστου. Πάντα ισχυρίζονται ότι μάχονται για το αυτοδιοίκητο τουποδοσφαίρου, αλλά πάντα και πάλι λεφτά από το κράτος ζητάνε.Οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες τους το ξεκαθάρισαν. Ή Ολιστική μελέτη, όπως είναι, ήδιαφορετικά θα υποστούν τις συνέπειες. Ο Υφυπουργός τους έκοψε τον βήχα μια και έξω. Αυτοί αμετανόητοι. Ανέβαλαν την Γ.Σ για να πετύχουν αυτά που θέλουν. ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Συντάσσουν επιστολή προς τον πρωθυπουργό, λες και είναι αυτοί μόνονεοδημοκράτες. Υπάρχουν και αντίθετες φωνές και είναι και αυτές ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ.

Κε Υφυπουργέ, τόλμησες, έβαλες το μαχαίρι στο κόκκαλο, είσαι η τελευταία ελπίδα καιευκαιρία για το ποδόσφαιρο. Θέλω να πιστεύω ότι και ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ θα βγει από το λήθαργο που έχει περιπέσει. Ως παλαιός διαιτητής που συνυπήρξα με αυτόν στον αγωνιστικό χώρο θέλω να τον ρωτήσω με αγωνία: “Ποιος είσαι εσύ , εμβληματικέ αρχηγέ του 2004, και ποιοι είναιαυτοί που δεν σε υπολογίζουνε και δεν σε αφήνουν να περάσεις μια επιλογή σου; Ποιοι είναι αυτοίπου, αν και είναι ελάχιστοι, βλέπουν τους εαυτούς τους ως μικρούς πρωθυπουργούς στην περιοχή τους? Ποιος γνωρίζει το ποδόσφαιρο καλύτερα από σένα”; Έχεις την πλήρη αποδοχή από τονφίλαθλο κόσμο. Μέχρι στιγμής τους έχεις απογοητεύσει. Είναι στο χέρι σου να γίνεις ξανά ο ηγέτης του 2004. Οι υπερεθνικές σε στηρίζουν όπως και η κυβέρνηση. Καιρός να βγάλεις από πάνω σου την λέξη,αποφεύγω να την πω, που σου έχουν προσάψει αυτοί οι ίδιοι αυλοκόλακες.

Απευθυνόμενος προς τους προέδρους των ΕΠΣ και δη τους ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ θέλω να τουςπω και να τονίσω:1.Εχετε δουλειά να κάνετε. Ασχοληθείτε λίγο με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και βάλτε σωστές βάσεις, σωστούς κανόνες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και ιδιαίτερα στις κατηγορίες υποδομών.2. Μην ασχολείστε με την διαιτησία, αρκετά την ταλαιπωρήσατε και την έχετε οδηγήσει, σαν τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ, στον πυθμένα του ωκεανού, εκεί που δεν έχει παρακάτω.3. Νεοδημοκράτες πρόεδροι, η Νέα Δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

Οι αντίθετες φωνές είναι και αυτές Νεοδημοκρατικές και πολύ περισσότερες από τις δικές σας. Η χώρα μας έχει κυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένη που νομοθετεί στο κοινοβούλιο. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος. Η ΕΠΟ είναι απλά και μόνο μια ομοσπονδία και όχι κράτος εν κράτει , όπως θέλουν να την παρουσιάσουν αυτοί που την διοικούν. Κε Υφυπουργέ και Κε πρόεδρε της ΕΠΟ, δώστε ένα τέλος σε αυτή την ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ, σεαυτή την ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ που ζει το ποδόσφαιρο μας τον τελευταίο καιρό.

”ΧΑΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ. ΠΡ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ S/L, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ S/L 22- 7-2021″ Πηγή: