Χρήστος Αθανασόπουλος: «Εύχομαι η Παναχαϊκή να ξαναβρεθεί στη Σούπερ Λιγκ»

Ο Χρήστος Αθανασόπουλος επιστρέφει στα μέρη μας ως αντίπαλος αυτή τη φορά. Τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο πήρε την απόφαση να αφήσει τον Παναιγιάλειο και επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες για λογαριασμό του ΟΦΙ.

Το patragoal.gr επικοινώνησε μαζί του ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής. Μοιραία αναφερθήκαμε κυρίως στον επικείμενο αγώνα, αλλά η σύντομη συζήτηση επεκτάθηκε, στο μείζον θέμα των ημερών, την πανδημία του κορονοϊού και την καραντίνα που καθυστέρησε τόσο πολύ και την σέντρα στο πρωτάθλημα. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο patragoal.gr και τον Αποστόλη Νικολόπουλο:

Επιστρέφεις στην Παναχαϊκή σαν αντίπαλος. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

«Η Παναχαϊκή είναι ένα μεγάλο μέγεθος για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πάντα σαν αντίπαλος χαιρόμουν να αντιμετωπίζω ομάδες που έχουν τέτοια δυναμική και σαν ιστορία και στον κόσμο που την αγαπάει. Πόσο μάλλον όταν έχω βιώσει και εγώ ο ίδιος την τιμή να είμαι μέλος της».

Έχεις κρατήσει επαφή με παλιούς σου συμπαίχτες ή ανθρώπους στην Παναχαϊκή;

«Υπάρχουν παιδιά που είμασταν συμπαίκτες στο παρελθόν στην Παναχαϊκή και έχουμε διατηρήσει επαφές. Απ΄ την ομάδα αυτή την στιγμή με το Νίκο Κουσκουνά, τον Ξενοφώντα Πάνο, το Βασίλη Μπελεζάκη που έχουμε υπάρξει συμπαίκτες σε άλλες ομάδες γνωριζόμαστε».

Αντιλαμβάνομαι ότι παραμονή ενός αγώνα με την Παναχαϊκή, δεν είναι και εύκολο να μιλάς για μια πρώην ομάδα σου, οπότε πάμε στο σήμερα και την νυν. Ποιος είναι ο στόχος του ΟΦΙ αυτή την χρονιά;

«Ο ΟΦΙ γράφει την δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο, η πόλη και ο κόσμος της είναι μεγάλη δύναμη και έχουμε την ηθική υποχρέωση από την στιγμή που δεν μπορούν να είναι κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα να τους δώσουμε, όσες πιο πολλές χαρές μπορούμε και με τις εμφανίσεις και με τα αποτελέσματα. Στόχος της ομάδας είναι να έχει μια καλή παρουσία με σοβαρότητα, ταπεινά, αλλά με το κεφάλι ψηλά να κοιτάει, ώστε να γίνει μια σταθερή δύναμη κάθε χρόνο».

Ποιος ο προσωπικός σου στόχος με την ομάδα;

«Προσωπικός μου στόχος είναι να δικαιώσω τον πρόεδρο, τους συνεργάτες του, τον προπονητή κ. Παπαματθαιάκη και το επιτελείο του για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου και να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να βοηθήσω και να προσφέρω και στην ομάδα, αλλά και τους συμπαίκτες μου».

Αλήθεια, δεύτερο 15νθήμερο Ιανουαρίου και μόλις ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Πως ήταν όλο αυτό το διάστημα της αποχής;

«Το διάστημα της αποχής μετά από σχεδόν ένα χρόνο για όλους φαίνεται απ΄ τις δύο αγωνιστικές, που όλες οι ομάδες προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους και τον ρυθμό τους πάρα πολύ γρήγορα και σε δύσκολες συνθήκες. Έστω και έτσι ξεκίνησε το πρωτάθλημα και είναι χαρά πλέον που μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς που τόσο στερηθήκαμε όλοι μας. Εύχομαι να ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες κατηγορίες, ώστε να ξαναχαρούν άπαντες την δουλειά τους και την αγάπη για το ποδόσφαιρο, γιατί ζουν απ’ αυτό με τις οικογένειες τους και έχουν πληγεί».

Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θες να στείλεις στους φιλάθλους της Πάτρας και γενικότερα της Αχαΐας με αφορμή την επιστροφή σου, έστω και σαν αντίπαλος;

«Εύχομαι η Παναχαϊκή να ξαναβρεθεί στη Σούπερ Λιγκ. Λείπει από αυτήν και η θέση της είναι εκεί. Ο κόσμος να συνεχίζει να την στηρίζει και να την αγαπάει όπως κάνει όλα τα χρόνια και να την ξαναδούν, όπως επιθυμούν και ονειρεύονται, στα μεγάλα σαλόνια. Να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να το ευχαριστηθούν όλοι. Υγεία σε όλο τον κόσμο και υπομονή στους δύσκολους καιρούς που όλοι βιώνουμε».