Χρήστος Αθανασόπουλος: «Στον Παναιγιάλειο η μεγαλύτερη ζημιά»

Πραγματικό κόσμημα στην Α΄ κατηγορία ο πολύπειρος και ξεχωριστός τερματοφύλακας του Παναγιαλείου, Χρήστος Αθανασόπουλος, ποτέ δεν εγκαταλείπει τις επαγγελματικές του συνήθειες.

Με προθυμία πάντα στις προπονήσεις, συνδυάζοντας παράλληλα το δικό του έξτρα ατομικό πρόγραμμα, αποτελεί το παράδειγμα προς μίμηση.

Προσωπικά του κόστισε πολύ η αναβολή των πρωταθλημάτων, θεωρώντας όμως μεγαλύτερο το κόστος για τους «μελανόλευκους». Δείτε όσα δήλωσε στο protionline.gr:

«Δυστυχώς αυτή η κατάσταση διέκοψε την ομάδα μας σε μια περίοδο φορμαρίσματος και ετοιμότητας, που δεν συγκρινόταν με τα υπόλοιπα αντίπαλα σωματεία. Χάσαμε ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε, οι αντίπαλοί μας ευνοήθηκαν αποφεύγοντας να μας αντιμετωπίσουν στην καλύτερή μας εποχή, ήταν μια αγωνιστική τουλάχιστον ζημιά για τον Παναιγιάλειο.»

Τι γίνεται τώρα;

«Έχουμε λάβει ατομικό πρόγραμμα, το οποίο προσωπικά το δούλευα ακόμα κι όταν γινόντουσαν κανονικά οι προπονήσεις. Ζούμε την αγωνία των προπονητών μας, επιθυμούμε μαζί με αυτούς να επιστρέψουμε σε φουλ προετοιμασία, να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και έδαφος, να ανεβάσουμε γρήγορα την ετοιμότητα στο μεγάλο και επιθυμητό επίπεδο που προϋπήρχε.»

Το πιθανότερο πλέον είναι να παίζονται τα παιχνίδια Τετάρτη και Σαββατοκύριακο, τι σημαίνει αυτό για τον Παναιγιάλειο;

«Μια τέτοια απόφαση πιστεύω ότι θα είναι συμφέρουσα για μας. Σε βάθος χρόνου έχουμε πολλές ώρες προπόνησης με μόνο αδικαιολόγητες απουσίες. Προπορευόμαστε στην φυσική κατάσταση, που σίγουρα θα μας δώσει την απαιτούμενη δύναμη να είμαστε Παναιγιάλειος, να φέρουμε αποτελεσματικά σε πέρας τις αγωνιστικές υποχρεώσεις».

Για την περίπτωση να γίνουν τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών;

«Εδώ πιστεύω πως δεν χρειάζεται ρώτημα. Ο Παναιγιάλειος διαθέτει τον μεγαλύτερο όγκο φιλάθλων, που δείχνουν έτοιμοι να ανταποκριθούν στον ρόλο του 12ου παίκτη, αρκεί να βρουν τις πόρτες …ανοιχτές.

Εισπρακτικά πάλι σε μια τέτοια απόφαση, με ένα Στάδιο κλειστό, ελεγχόμενο και τηρώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις, δεν συμφέρει καθόλου τον Παναιγιάλειο να παίξει χωρίς φιλάθλους, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Προσωπικά είμαι εντελώς αντίθετος. Το ποδόσφαιρο προσφέρεται για ψυχαγωγία, μειώνεται αισθητά η ομορφιά του όταν ο κόσμος απουσιάζει. Χάνεται το νόημα του αθλήματος, περνά το μήνυμα ότι εμείς απρόσβλητοι συνεχίζουμε, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος σταματά δειλός στην έξαρση του ιού.»