Χρήστος Γκρέκας: «Να καθιερωθεί το ESFA στην Πάτρα»

Το ESFA Elite Soccer Tryout Patra 2022 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή της περασμένης εβδομάδας (3-7/01). Ένα γεγονός πρωτοποριακό για την πόλη μας, όπου μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν στο Αθλητικό κέντρο των Πετεινών, σκάουτερ από το εξωτερικό (Ολλανδία, Ισπανία, Γερμανία) και έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Φυσικά προπονητές του ESFA στη χώρα μας, είναι οι Κριστόφ Βαζέχα, Γιάννης Καλιτζάκης και Γιόζεφ Βάντσικ (δεν βρέθηκε στην Πάτρα) και η παρουσία τους, μαζί με αυτή του Φάνη Γκέκα, που καθοδηγεί τον Παναιγιάλειο από τον πάγκο, ήταν εξίσου σημαντική και έδωσαν ιδιαίτερο πρεστίζ σε αυτές τις προπονήσεις.

Ο τεχνικός των Πετεινών, Χρήστος Γκρέκας, μίλησε στην εφημερίδα «Match» για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ εκθείασε τα πολλαπλά οφέλη του για τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές τονίζοντας τα εξής:

«Ήταν κάτι πρωτοπόρο και άκρως σημαντικό για την πόλη μας. Είναι για την ακρίβεια ένα καμπ, το οποίο πραγματοποιείται 3 με 4 φόρες την εκάστοτε χρονιά και αξιολογούνται ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές από την ηλικία των 8 μέχρι και των 18 ετών.

Είναι πολύ σημαντικό και για τα παιδιά αυτά, αφού το κόστος είναι υψηλό, αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό, ενώ στο συγκεκριμένο καμπ η συμμετοχή είχε μικρό αντίτιμο.

Επίσης αν κάποιο παιδί ξεχωρίσει, δείχνοντας το ταλέντο του, θα έχει την ευκαιρία να κάνει το βήμα παραπάνω και να κυνηγήσει το όνειρο του, αλλά δεδομένα όλα εξαρτώνται από το πόσο δουλεύει ο κάθε νέος παίκτης και πώς θα καταφέρει να αξιοποιήσει μία τέτοιου είδους ευκαιρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν και εργομετρικά τεστ, σε επαγγελματικά πρότυπα και ήταν σίγουρα μία δυνατή εμπειρία για τα παιδιά που συμμετείχαν. Ελπίζω το ESFA να καθιερωθεί στην Πάτρα, γιατί θα είναι σίγουρα και μία διαφήμιση για την πόλη μας».