Χ. Παρασκευόπουλος: «Έχουμε απωλέσει πολλούς βαθμούς, με τα σκαμπανεβάσματα που έχουμε»

Το πρωτάθλημα της Super League 2 έχει μπει πλέον στον β΄γύρο του. Το sdna και ο Άκης Παπαβλασόπουλος ζήτησε την γνώμη τεσσάρων προπονητών της κατηγορίας, μεταξύ αυτών και ο Χρήστος Παρασκευόπουλος για τα όσα έχουν συμβεί στο πρώτο μισό, τα συνεχόμενα παιχνίδια των ομάδων αλλά και την διαιτησία.

Το φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 πιστεύετε ότι είναι καλύτερο από το περυσινό; Πως κρίνεται την εξέλιξη του;

 «Σίγουρα είναι διαφορετικό, λόγω των πολλών αγωνιστικών υποχρεώσεων… με αποτέλεσμα να έχει πολλούς τραυματισμούς, να έχει περισσότερο όγκο εργασίας για τους ποδοσφαιριστές, το οποίο είναι καταπόνηση ιδιαίτερα, με την κόπωση να φαίνεται πλέον στην διαχείριση στο ρόστερ αλλά και στην ποιότητα των παιχνιδιών. Βλέπουμε πάρα πολλά παιχνίδια ισόπαλα με λίγα γκολ. Όλα αυτά είναι εξαιτίας της κόπωσης των ποδοσφαιριστών. Αν αναλογιστούμε ότι σε 45 μέρες βγήκε ένας γύρος, αυτό αποδεικνύει ξεκάθαρα την κατάσταση που επικρατεί στο πρωτάθλημα αυτό».

Συμφωνείτε ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών;

 «Συμφωνώ ότι είναι το πιο ανταγωνιστικό. Δεν συμφωνώ ότι είναι το καλύτερο από πλευράς ποιότητας. Είναι πιο ανταγωνιστικό, γιατί έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα δομημένο μπορεί ο καθένας να χάσει σε οποιαδήποτε έδρα. Είναι ανταγωνιστικό από τις θέσεις 3 και πάνω είναι τρομερά ανταγωνιστικό, αλλά νομίζω ότι ρόλο παίζουν τα συνεχόμενα παιχνίδια των ομάδων».

Τι είναι αυτό στο οποίο υπερτερεί έναντι του περυσινού και που υστερεί;

 «Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν δυναμώσει αρκετά. Υπάρχουν κάποιες ποιοτικές ομάδες, με ποιοτικά ρόστερ. Θεωρώ ότι είναι γενικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, έτσι όπως είναι και η ένταση δομημένη… με το να δίνεις 3 παιχνίδια μέσα σε κάθε εβδομάδα. Εκεί έγκειται περισσότερο στην ανταγωνιστικότητα και στο καλύτερο αποτέλεσμα που βλέπουμε».

Έχοντας ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και έχοντας μπει πλέον στον δεύτερο υπάρχει κατά την γνώμη σας κάποια ομάδα που με την παρουσία της να έχει ξεχωρίσει σε αυτόν;

 «Θεωρώ ότι μία σταθερότητα επιδεικνύει ο Εργοτέλης, λόγω του ότι είναι μία ομάδα πολύ νεανική έχει πλούσιο ρόστερ και είναι χρόνια μαζί… Είναι σε καλό μομέντουμ. Πάρα πολύ δυνατός είναι ο Ιωνικός. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που είναι δυνατές. Η Ξάνθη ο πρώτος της γύρος δεν ήταν τόσο καλός, αλλά θεωρώ ότι στην συνέχεια μπορεί να ανακάμψει. Το ίδιο θεωρώ και για την Παναχαϊκή για την ομάδα μας, γιατί έχουμε  απωλέσει πάρα πολλούς βαθμούς, με τα σκαμπανεβάσματα που έχουμε και εκτός έδρας, αλλά και εντός έδρας, με μικρότερες ομάδες».

Το γεγονός ότι στο φετινό πρωτάθλημα έχουμε πολλά παιχνίδια συνεχόμενα είναι κάτι το οποίο έχει επηρεάσει τις ομάδες στην απόδοση τους;

 «Ναι. Αυτό είπα και νωρίτερα, ότι έχει επηρεάσει την απόδοση τους, αλλά και την ποιότητα των παιχνιδιών. Φαίνεται ξεκάθαρα η κόπωση των ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τόσο μεγάλο θέαμα πολλά γκολ στα παιχνίδια».

Στο πρωτάθλημα της Super League τα τελευταία χρόνια γίνεται χρήση του VAR. Αυτό κατά την γνώμη σας πρέπει να ισχύει και για την Super League 2;

 «Φυσικά και θα ήθελα να υπάρχει το VAR στην Super League 2, γιατί είναι μια επαγγελματική κατηγορία… Πιστεύω ότι θα διευκόλυνε τις ομάδες και η καλή χρήση του VAR, θα διευκόλυνε πάρα πολύ συνολικά το πρωτάθλημα… Να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τις ομάδες γενικότερα».

Ένα σχόλιο για την διαιτησία

 «Η διαιτησία είναι όπως είναι πάντοτε. Υπάρχουν στιγμές που κάνει λάθη. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε και αυτό που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ανθρώπινα τα λάθη και τίποτα άλλο».

Στο φετινό πρωτάθλημα βλέπουμε να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των ομάδων. Σ΄αυτό πόσο έχουν παίξει ρόλο οι τραυματισμοί;

«Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των ομάδων έχουν να κάνουν με τις εμβόλιμες αγωνιστικές. Όπως είπα και πιο πριν μέσα σε 45 μέρες τελείωσε ο πρώτος γύρος. Όλο αυτό έχει να κάνει με την εν γένει λειτουργία του πρωταθλήματος. Δεν γίνεται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί ένας γύρος. Υπάρχουν παιχνίδια, που οι ποδοσφαιριστές δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν και για αυτό υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα στις ομάδες και στα ρόστερ».

Πιστεύετε ότι το πρωτάθλημα μπορεί να συνεχίσει να έχει το ίδιο σασπένς, μέχρι το τέλος

«Νομίζω ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα έχει το ίδιο σασπένς».

Από τις ομάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας μπορεί κάποια να μπει σφήνα ή θεωρείτε πολύ δύσκολα;

 «Όλες οι ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την είσοδο τους στην εξάδα… Θα έχουμε πολλές εκπλήξεις πιστεύω».

Ένα σχόλιο για τις εκπλήξεις που υπάρχουν κάθε αγωνιστική

 «Έχουν να κάνουν με την δυναμική που υπάρχει στις ομάδες. Όπως είπα και πριν υπάρχουν ομάδες από την 3η θέση και πάνω που μπορούν να κερδίζουν σε οποιαδήποτε έδρα, με οποιονδήποτε αντίπαλο παίζουν».