Όλα έτοιμα για το σπουδαίο φιλικό Προμηθέας-Ερυθρός Αστέρας

Μετά από ενάμιση χρόνο μακριά από τα γήπεδα, ο κόσμος του Προμηθέα επιστρέφει και πάλι στο «Δ.Τόφαλος», εκεί όπου ομάδα και κόσμος παρέα έχουν γράψει ιστορία. Αυτή η κοινή πορεία…διακόπηκε προσωρινά λόγω της πανδημίας, ωστόσο είμαστε έτοιμοι να ξαναενώσουμε τις δυνάμεις μας. Και η επιστροφή του κόσμου στις επάλξεις συνδυάζεται μέσω ενός φιλικού αγώνα επιπέδου Euroleague, απέναντι στον πρωταθλητή Σερβίας Ερυθρό Αστέρα, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου (18:00).

Δικαίωμα εισόδου θα έχουν φυσικά όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας και η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 5€. (Θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες βάση του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου). Η προπώληση θα γίνεται ηλεκτρονικά στο ticketmaster.gr καθώς και διά ζώσης είτε στο Promitheas Park(10:00-18:00) είτε στο κιόσκι μας στην πλατεία Γεωργίου Α΄(10:00-14:00 και 18:00-21:00).

Στην αναμέτρηση απέναντι στη Σερβική ομάδα θα γίνουν τα…αποκαλυπτήρια του νέου Προμηθέα, ενώ ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά για πρώτη φορά τόσο τον νέο προπονητή του συλλόγου Luis Casimiro, όσο και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Το παιχνίδι θα έχει χαρακτηριστικά κανονικού επίσημου αγώνα, αφού για τους «Προμηθείς» αποτελεί «πρόβα τζενεράλε» πριν το Super Cup, ενώ και για τον Ερυθρό Αστέρα θα αποτελέσει ένα πολύ δυνατό τεστ εν όψει της πρεμιέρας του σε Euroleague και Αδριατική Λίγκα.

Ο αντίπαλος

Ο Ερυθρός Αστέρας αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή κλαμπ στη Σερβία, με σπουδαία ιστορία εντός και εκτός συνόρων σε όλα τα σπορ και τεράστιο πυρήνα οπαδών. Έχει κατακτήσει 21 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα, 6 φορές την Αδριατική Λίγκα και μία φορά το Saporta Cup. Διαχρονικά έχει αναδείξει «ιερά τέρατα» στο χώρο του μπάσκετ, έχει δώσει πολύ σπουδαίους αγώνες και συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ενδεικτικά, πέρυσι κατέκτησε την Αδριατική Λίγκα, το νταμπλ στη Σερβία και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στη φετινή Euroleague.

Εν όψει της φετινής σεζόν, με τον έμπειρο Dejan Radonjic στην τεχνική ηγεσία έχει δημιουργήσει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο με υψηλές βλέψεις. Αποκτήθηκε μεταξύ άλλων ο ιδιαίτερα χαρισματικός Austin Hollins, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα της Ζενίτ και αναμένεται να αποτελέσει την…αιχμή του δόρατος και τον ακρογωνιαίο λίθο στο φετινό ρόστερ των «ερυθρόλευκων». Υπάρχουν βέβαια και άλλοι αξιόλογοι παίκτες, όπως ο πολύπειρος Forward, Nikola Kalinic, ο οποίος επαναπατρίστηκε μετά από μια επταετία και οι επίσης νεοφερμένοι Nate Wolters και Aaron White, από τους οποίους περιμένει αρκετά ο Radonjic.

Πρώτη φορά αντιμέτωποι οι άνδρες

Η αναμέτρηση της Πέμπτης θα είναι η πρώτη στα χρονικά, όπου οι δύο σύλλογοι θα τεθούν αντιμέτωποι στην ιστορία τους σε επίπεδο ανδρών. Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει και για τις Ακαδημίες των δύο ομάδων, αφού η Παιδική ομάδα του Ερυθρού είχε παρευρεθεί στο «IBG TOURNAMENT 2019» στο «Promitheas Park», αντιμετωπίζοντας φυσικά την αντίστοιχη ομάδα του Προμηθέα.