Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή SportNews στο Action 24 από Μπέζα και Σωτηρόπουλο (vid)

Το ματς με τον Παναθηναϊκό μπορεί να πέρασε για την Παναχαϊκή, ωστόσο αναρτήθηκε και το σχετικό βίντεο με τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή SportNews του Action 24 την Τρίτη (29/10) όπου φιλοξενήθηκαν ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 Γιώργος Μπέζας και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Γιώργος Σωτηρόπουλος.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπέζας τόνισε:

-Για τη διοικητική κατάσταση της ομάδας:

«Μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι ο κ. Καλογερόπουλος, μέχρι τώρα δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου προβλήματα. Προσπαθούμε να οργανώσουμε την ΠΑΕ Παναχαϊκή και να λειτουργήσουμε με εξωστρέφεια. Είμαι ένα μήνα στην ομάδα και βρήκα σωστούς συνεργάτες. Ο γενικός αρχηγός μας ο κ. Βάνης και ο κ. Σωτηρόπουλος, αλλά και ο νομικός μας σύμβουλος ο κ. Γρηγορίου».

-Για τα τηλεοπτικά της Σούπερ Λίγκας 2 και γενικότερα την κατάσταση στη δεύτερη κατηγορία:

«Είναι περισσότερα από τα περσινά, αρκετά περισσότερα… Σίγουρα δεν μπορεί να στηριχθεί μια ομάδα για να βγάλει όλη τη χρονιά. Θα πρέπει να μην μείνουμε σε μια χρονιά, να δούμε και το μετά… Σωστά το έχει επισημάνει ο κ. Λεουτσάκος να κοιτάξουμε άμεσα και το αύριο.

Θα πρέπει όλες οι διοργανώτριες να κάτσουν στο τραπέζι και να δουν τι μπορούν να κάνουν…».

-Για χορηγίες από την Πάτρα στην Παναχαϊκή:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα θέμα στην Πάτρα. Τα προηγούμενα τρία χρόνια, υπήρχε ένα καθεστώς, η Παναχαϊκή Συμμαχία με 15 επιχειρηματίες από την Πάτρα. Αυτοί σταμάτησαν να βοηθούν… Δεν υπάρχει ούτε μια χορηγία από επιχειρηματία της Πάτρας. Πιστεύω ότι βλέποντας ότι η ομάδα πάει καλά θα έρθουν. Κι αν δεν υπήρχε ο κ. Καλογερόπουλος δεν θα υπήρχε ομάδα…».

-Για το νέο προπονητή της ομάδας, Σπύρο Μπαξεβάνο:

«Εμάς μας ευνόησε η διακοπή του πρωταθλήματος… Αποφασίσαμε να κάνουμε την αλλαγή προπονητή. Ο κ. Μπαξεβάνος ήταν η καλύτερη λύση. Εξαίρετος άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής και αυτό φάνηκε από το πρώτο του ματς στην Κέρκυρα. Πήραμε μια επαγγελματική νίκη σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Και μετά το ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό παίζουμε εντός έδρας με την Α.Ε. Καραϊσκάκης, που είναι εκ των πρωτοπόρων της Σούπερ Λίγκας 2».

Ο Γιώργος Σωτηρόπουλος από την πλευρά του μεταξύ άλλων επισήμανε:

-Για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος της SL2:

«Υπάρχουν οι προδιαγραφές για τη Σούπερ Λίγκα 2, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να έχουμε ένα μοντέλο Α’, Β’ Γ’ Εθνική. Δεν βολεύει να έχουμε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, τη στιγμή που αντιμετωπίζαμε προβλήματα με μόνο δύο στο παρελθόν. Τώρα όμως έχουμε λιγότερες αδύναμες ομάδες, πιο ιστορικές και περισσότερο ενδιαφέρον με την είσοδο των μπαράζ σε άνοδο και υποβιβασμό».

-Για το τι βρήκε στην ομάδα όταν ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιανουάριο:

«Υπήρξε πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να κρυφτούμε. Το λέω με ευθύνη, υπήρξε σοβαρό πρόβλημα μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Υπήρξαν κάποια άξια στελέχη τότε στην ομάδα που έβαλαν πλάτη και έδωσαν πολλά από την προσωπική τους ζωή έτσι ώστε να μείνει η Παναχαϊκή στην Football League όπως ονομαζόταν η κατηγορία πέρυσι και να βγάλει την χρονιά με αξιοπρέπεια. Γιατί η ομάδα κέρδισε από την περσινή χρονιά την συμμετοχή της στην Super League 2 που δίνει κάποια έσοδα στις ΠΑΕ. Επομένως φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Είναι γεγονός αυτό. Και καλώς ή κακώς ο άνθρωπος που ενδιαφέρθηκε να πάρει την ομάδα ήταν ο κος Καλογερόπουλος. Δεν το αμφισβητεί κανένας αυτό. Επομένως δεν νομίζω ότι υπήρχε κάτι άλλο εκείνη την χρονική περίοδο. Ήταν μονόδρομος και αφού αυτός ο άνθρωπος επέλεξε να δώσει τα χρήματα του και να βοηθήσει την ομάδα, χρειάζεται και την ανάλογη στήριξη. Θεωρώ ότι ο κόσμος στηρίζει τη νέα προσπάθεια. Είναι επιφυλακτικός και είναι λογικό καθώς είναι πολλά τα χρόνια της αποχής από την μεγάλη κατηγορία, αλλά στηρίζει και μπορεί να στηρίξει ακόμα περισσότερο».