Όλο το πλάνο του Δήμου Πατρέων για τα γήπεδα στο www.patragoal.gr

Ρεπορτάζ:  Νίκος Παπαστεφανάτος

Πριν από λίγο χρονικό διάστημα είχαμε αποκαλύψει τις ζημιές που είχαν προκληθεί στο Δημοτικό γήπεδο του Πετρωτού αλλά και στο γήπεδο Σαραβαλίου.

Σήμερα, πληροφορηθήκαμε ότι ο χλοοτάπητας του γηπέδου Πετρωτού αποκαταστάθηκε πλήρως, ενώ διορθώθηκαν και οι ζημιές στις πόρτες, Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί και η κερκίδα.

«Οι πολίτες πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους ότι οι Δήμοι υποχρηματοδοτούνται (62% μείωση της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης από το 2008) και είναι υποστελεχωμένοι (λείπουν 1.000 εργαζόμενοι γιατί οι κυβερνήσεις απαγορεύουν τις προσλήψεις-η δε συγκεκριμένη κυβέρνηση καθυστέρησε και του πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας), ανέφερε στο www.patragoal.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος και συμπλήρωσε: «Στα γήπεδα ποδοσφαίρου συμφωνώ ότι είχαμε μείνει πίσω, γιατί δεν λειτουργούσε συλλογικά η Διοικούσα Επιτροπή. Την αλλάξαμε ριζικά και πάμε καλύτερα.  Στα Δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου θα πέσουν πάνω από 3 εκ. μεσοπρόθεσμα. Δημοπρατειται το γήπεδο Ροϊτίκων και αντικαταστάθηκαν τα 2 χορτάρια του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.  

Τελειώνει το 7 Χ 7 στη Λεύκα, ενώ άμεσα θα αντικατασταθούν οι τεχνητοί χλοοτάπητες σε ΒραχνέΪκα, Ζαρουχλέϊκα και Σαραβάλι».

Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή είχε ρίξει το βάρος της στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, κάτι που παραδέχεται ο κ. Πετρόπουλος: «Είχαμε ρίξει μεγάλο βάρος στο Παμπελοποννησιακό. Το κάναμε το καλύτερο στην Ελλάδα.  Θα πέσει εκεί άμεσα άλλο 1 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό και ενεργειακή αναβάθμιση. Στόχος να γίνει Ευρωπαϊκού Επιπέδου.

Φυσικά η πόλη χρειάζεται πολλά ακόμη, τα έχουμε υπ’ όψιν μας  και διεκδικούμε χρήματα.

Έχουμε τεχνικές μελέτες έτοιμες για όλα και όταν παρουσιάζεται ευκαιρία παίρνουμε λεφτά και προχωράμε στην υλοποίηση.

Σε λίγο καιρό αρχίζει το μεγάλο έλος της Αγιάς 3,1 εκ. ευρώ.

Ετοιμάζουμε και μια τεχνική μελέτη για την ανακατασκευή 40 περίπου γηπέδων αθλοπαιδιών στις γειτονιές που είναι κατεστραμμένα».

Σύντομα θα έχουμε λοιπόν θετικά νέα για τρία Δημοτικά γήπεδα στην Πάτρα και πραγματικά θα δοθεί μεγάλη ανάσα στο ερασιτεχνικό της πόλης μας.

Να σημειώσουμε και την πρωτοβουλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη για το Γήπεδο Προσφυγικών, που παρά το γεγονός ότι είναι κρατικό γήπεδο, η Δημοτική Αρχή βγήκε μπροστά όχι μόνο να διεκδικήσει την άμεση ανακατασκευή του αλλά και να συμβάλει και η ίδια σε αυτό.