Όσα δήλωσαν οι Πατρινοί της Εθνικής Άμμου

Ο προπονητής της Εθνικής Άμμου Στέφανος Σοϊλεμές, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (5 γκολ) στο τουρνουά Β΄ κατηγορίας της Euro Beach Soccer League που διεξήχθη στη Μολδαβία, Ανδρέας Κατσούλης και πέντε ακόμη παίκτες μιλούν για την πρόκριση της Ελλάδας και τη δυνατότητα διεκδίκησης της ανόδου στην Α΄ κατηγορία της Ευρωπαϊκής Λίγκας.

Στέφανος Σοϊλεμές:
“Τελειώσαμε ιδανικά τη διοργάνωση. Η ομάδα στο τελευταίο παιχνίδι με τη Σλοβακία, απαλλαγμένη από το άγχος της πρόκρισης, απέδωσε σε άμυνα και επίθεση με τον καλύτερο τρόπο. Ήδη προγραμματίζουμε τη συμμετοχή μας στους αγώνες της Figueira da Foz στην Πορτογαλία τον Σεπτέμβριο.  Αυτό που θα μας πάει σε άλλο επίπεδο είναι ένα πλάνο ανάπτυξης, μια συντονισμένη προσπάθεια να παίζεται το άθλημα από αγόρια και κορίτσια, από άνδρες και γυναίκες όπου είναι αυτό εφικτό στην Ελλάδα, και σίγουρα έχουμε αμέτρητες τοποθεσίες στη χώρα μας που πληρούν τις προϋποθέσεις”.

Ανδρέας Κατσούλης:
“Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια. Δεν ήταν εύκολη η επίτευξη του στόχου μας, καθώς λόγω της πανδημίας είχαμε πολύ λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε για τη διοργάνωση. Θεωρώ ότι παρόλα αυτά είχαμε πολύ καλή παρουσία και το μεγάλο κέρδος είναι η συμμετοχή των νέων παιδιών, που βοήθησαν τα μέγιστα για να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση για το Promotional Final”.

Θεόδωρος Καρμοκόλιας:
“Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Πήραμε αυτό που θέλαμε. Έχουμε έναν μήνα μπροστά μας να δουλέψουμε και να πάμε στην Πορτογαλία δυνατοί στις 12 Σεπτεμβρίου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα πιο έμπειρα παιδιά που με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια και την επιτυχία. Συνεχίζουμε προσηλωμένοι”.

Γιάννης Τζώρτζης:
“Δώσαμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση. Τώρα θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε στην Πορτογαλία να διεκδικήσουμε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία”.

Ανδρέας Σοφούλης:
“Η πρώτη μου εμπειρία ως μέλος της Εθνικής ομάδας ήταν πολύ ευχάριστη, καθώς ο στόχος μας επετεύχθη. Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα αλλά και στους ανθρώπους που ήταν κοντά μας στο ταξίδι. Στην Πορτογαλία θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να καταφέρουμε να κερδίσουμε την άνοδο”.

Δημήτρης Μικελάτος:
“Είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε τον πρώτο στόχο. Τώρα θα πάμε στην Πορτογαλία να διεκδικήσουμε την άνοδο στην Α΄ κατηγορία! Μπράβο σε όλους”.

Μιχάλης Λυμπούσης:
“Η αγάπη μας για το άθλημα και οι όμορφες εμπειρίες που μας προσφέρει είναι αυτά που μας κρατάνε ενωμένους και μας δίνουν κίνητρο για την επίτευξη των επόμενων στόχων. Με γνώμονα αυτό αλλά και το καλό κλίμα που επικρατεί εντός της ομάδας, ο καθένας από τη θέση του θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Επόμενη στάση Πορτογαλία”.