13ος ξένος στη φετινή τροχιά του Προμηθέα!

Ακόμα μία κίνηση ενίσχυσης για την ομάδα της Πάτρας. Συγκεκριμένα, ο Προμηθέας αναμένεται να αποκτήσει τον Τράβις Τράις που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Γαλατασαράι.

Σε 7 παιχνίδια στο Τουρκικό πρωτάθλημα είχε 12,7 πόντους μ.ο. και 4,4 ασίστ με 20/46 δίποντα με 43,5%, 9/24 τρίποντα με 37,5%, 22/26 βολές με 84,6%, 1,1 κλεψίματα, 2 λάθη και 10,3 ranking σε σχεδόν 29 λεπτά συμμετοχής.

Στο Basket League Champions League ο Τράις έπαιξε σε δύο παιχνίδια με μο. 11 πόντους και 4 ασίστ με 3/12 δίποντα με 33,3%, 4/8 τρίποντα με 50%, 3/4 βολές με 75%, 1 κλέψιμο, 2 λάθη και 8,5 ranking σε 26 λεπτά συμμετοχής.

Aντιδρούν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ για αθέτηση συμφωνίας…κυρίων

H πρόσφατη απόκτηση του Τζιάν Κλαβέρ από τον Προμηθέα, ήταν η δωδέκατη επιλογή των Πατρινών στις θέσεις των ξένων παικτών που έχει δικαίωμα κάθε ομάδα να χρησιμοποιήσει στην Basket League, αλλά ο φιναλίστ του τελικού κυπέλλου, ετοιμάζονται να αποκτήσουν και άλλο ξένο παίκτη, πριν από την έναρξη των playoffs στις 11 Μαϊου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση (29/4) του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, αντέδρασαν οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ για το συγκεκριμένο θέμα. Ο Προμηθέας υποστηρίζει ότι πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, υπήρχε συμφωνία κυρίων, ώστε να μετρήσουν οι αλλαγές του Σούπερ Καπ και δεν υφίσταται κανονισμός που δεν του επιτρέπει να αποκτήσει ακόμη έναν παίκτη.

Οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού θεωρούν unfair την κίνηση του Προμηθέα, ο οποίος ανταπάντησε ότι ο Αμερικάνος Τζαμάλ Νίξον έπαιξε μόνο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και θα προχωρήσουν σε απόκτηση άλλου ξένου παίκτη, επειδή δεν παρατυπούν.

Η συζήτηση για το δικαίωμα χρησιμοποίησης μέγιστου αριθμού ξένων παικτών δεν κατέληξε σε συμφωνία, αφού η προηγούμενη προφορική συμφωνία…κυρίων, αποδείχτηκε ανεδαφική. Εν αναμονή του 13ου ξένου παίκτη στον Προμηθέα, η ξενοκρατία της Basket League, δεν έχει όριο και τελειωμό…