Paris Saint Germain Academy Pro: Μια μοναδική εμπειρία για τους νεαρούς αθλητές στην Πάτρα

Η PULLPOSITION Sports Management είναι μια δυναμική και ταχύτατα εξελισσόμενη εταιρία, πλήρους υποστήριξης του αθλητή στην Ελλάδα.

Ένας νεαρός ποδοσφαιριστής έχει την ευκαιρία να αξιολογηθεί από έμπειρους επαγγελματίες προπονητές με βάση διεθνή πρότυπα προπόνησης συμμετέχοντας σε γκρουπ με άλλους ποδοσφαιριστές της ηλικίας του. Η εμπειρία για τον νεαρό ποδοσφαιριστή αυτών των δοκιμαστικών είναι μοναδική.

Η Paris Saint – Germain για λογαριασμό της οποίας διοργανώνει try out στην πόλη μας. Οι συνεργαζόμενες ακαδημίες διοργανώνουν μια σειρά από εκδηλώσεις ποδοσφαίρου για τις ηλικίες U-17, U-15, U-13 και U-11.

Δηλώστε συμμετοχή στη γραμματεία του Αθλητικού Κέντρου της Νίκης Προαστείου και ελάτε να αποδείξετε τις ικανότητές σας!

Ο τεχνικός διευθυντής του εν λόγω πρότζεκτ είναι ο Αναστάσιος Τασιόπουλος. Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  (Τ.Ε.Φ.Α.Α.-ΔΠΘ), με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο και κάτοχος διπλώματος UEFA A.

Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Αθηναϊκός και ο Πανηλειακός με συμμετοχές και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως επαγγελματίας Scouter της ΑΕΚ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη αναζήτησης και αξιολόγησης ξένων ποδοσφαιριστών από όλο τον κόσμο. Ακόμα διετέλεσε τεχνικός διευθυντής ακαδημιών και προπονητής ανδρικών ομάδων όπως η Ηλιούπολη και ο Αθηναϊκός.

Από το 2015 είναι ιδρυτής και υπεύθυνος προπονητής ποδοσφαίρου στο Elevation! O τεχνικός διευθυντής της PULLPOSITION Sports Management, Τάσος Τασιόπουλος παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο www.patragoal.gr για την σπουδαία διοργάνωση που έρχεται στην πόλη μας.

Ποια η φιλοσοφία της PARIS SAINT GERMAIN ACADEMY PRO;

“Η Paris Saint-Germain Academy Pro μέσα από τα μοναδικά προπονητικά προγράμματα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αντάξιες του ονόματός της. Καθένας από τους ποδοσφαιριστές λαμβάνει ένα ατομικό σχέδιο ανάπτυξης — σχολαστικά σχεδιασμένο μέσω μιας συλλογικής προσπάθειας μεταξύ του εκλεκτού προπονητικού μας επιτελείου, του παίκτη και της οικογένειάς του. Αυτά τα σχέδια καθοδηγούνται από μετρήσιμους και συγκεκριμένους στόχους, σχεδιασμένους για να ξεκλειδώνουν πλήρως τις δυνατότητες κάθε παίκτη και έχουν την ευελιξία να προσαρμοστούν κατά τη διάρκεια της σεζόν“.

Ποια η μεθοδολογία της PARIS SAINT GERMAIN ACADEMY PRO;

“Μέσω ενός προγράμματος ανάπτυξης που σχεδιάστηκε προσεκτικά από το τεχνικό προσωπικό της Paris Saint-Germain Academy Pro, το πρόγραμμα ποδοσφαίρου περιλαμβάνει εποχιακές προπονητικές περιόδους, καθημερινές προπονήσεις, περιόδους ανάπαυσης και παιχνίδια υψηλού επιπέδου. Οι μαθητές-αθλητές ενθαρρύνονται να πιέζουν και να ξεπερνούν τα όριά τους για να φτάσουν στο επαγγελματικό και συλλογικό επίπεδο, βελτιώνοντας παράλληλα τις τακτικές, σωματικές, τεχνικές και γνωστικές τους δεξιότητες. Με βάση τα παραπάνω η μεθοδολογία που ακολουθεί η Paris Saint-Germain Academy Pro εστιάζεται:

Στην ανάπτυξη υψηλότερης νοημοσύνης με κατανόηση και όραμα του παιχνιδιού.
Στην τακτική και γνωστική ανάπτυξη με έννοιες, σχηματισμοί, μοντέλα παιχνιδιού.
Στον συντονισμό και τις τεχνικές δεξιότητες.
Στη φυσική προετοιμασία.
Στα σχέδια πρόληψης τραυματισμών, ομαδικά και ατομικά.
Στα εξατομικευμένα και συγκεκριμένα προγράμματα ανά συγκεκριμένη θέση και ανά γραμμή.
Στη δημιουργία ομάδας και στην επικοινωνία.
Στην παρακολούθηση της απόδοσης: πρακτική και ανάλυση παιχνιδιού με βίντεο.
Στην αόρατη προπόνηση: διατροφή, ξεκούραση, υγιεινή, αποθεραπεία
.

Πως κρίνεται το επίπεδο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών;

“Το επίπεδο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών είναι υψηλό. Υπάρχει πληθώρα ταλέντου και με την κατάλληλη καθοδήγηση και προπόνηση οι νεαροί ποδοσφαιριστές μπορούν να συμμετέχουν σε κάθε είδος διοργάνωσης διακρινόμενοι τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές περιβάλλον”.