Έμεινε μετεξεταστέα στην Ηλιούπολη η Παναχαϊκή

Η Ηλιούπολη επικράτησε με 2-1 της Παναχαϊκής σε ένα ματς γεμάτο ένταση που φέρνει σε δύσκολη θέση την Πατρινή ομάδα από την 3η αγωνιστική. Μπορεί στο Κύπελλο Ελλάδας η Πατρινή ομάδα να τα πηγαίνει περίφημα, αλλά στο πρωτάθλημα μετράει ήδη δύο ήττες.

Μόλις στο 4ο λεπτό, ο “πρώην κοκκινόμαυρος” Μαυριάς εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό λάθος του Παπατόλιου, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με μία σέντρα-σουτ που αιφνιδίασε τον Στογιάνοβιτς, ανοίγοντας το σκορ για την Ηλιούπολη (1-0). Η Παναχαϊκή αντέδρασε γρήγορα, αλλά το φάουλ του Νίλι στο 6′ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, καθώς ο Ντόκιτς μπλόκαρε τη μπάλα χωρίς πρόβλημα.

Στο 17′, η Παναχαϊκή άγγιξε την ισοφάριση όταν η κεφαλιά του Ζαμόρα μετά από κόρνερ του Νίλι σταμάτησε σε εντυπωσιακή απόκρουση του Ντόκιτς. Ο τερματοφύλακας της Ηλιούπολης ήταν σε εξαιρετική μέρα, κρατώντας την ομάδα του ζωντανή στην προσπάθεια του Ρόβα (20′) .

Στο 22′, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Βασιλούδη, που κατέληξε στο δοκάρι, χάνοντας έτσι τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-0.

Η Παναχαϊκή κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει στο 41′, όταν ο Λυμπεράκης σέντραρε από αριστερά και ο Ντε Τομάς με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-1. Ακολούθησε ένταση, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα πως δεν τηρήθηκε το fair play σε φάση πριν το γκολ. Ο Καρανίκας, ιδιαίτερα εκνευρισμένος, δέχτηκε την κίτρινη κάρτα.

Στο 62′, η Ηλιούπολη ανέκτησε το προβάδισμα όταν ο Βασιλούδης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ζαμόρα και από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-1. Η Παναχαϊκή προσπάθησε να απαντήσει, με σημαντικές ευκαιρίες, (είχε προηγηθεί το σουτ του Ντε Τομάς στο 49′, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ).

Η Hλιούπολη μια καλή στιγμή στο 70′ με ένα φάουλ του Αλμέιδα που κατέληξε σε κόρνερ μετά από κόντρα, ενώ στο 88΄ ύστερα από σουτ του Αλμέιδα, η μπάλα πέρασε άουτ, με τους γηπεδούχους να χάνουν κλασική ευκαιρία.

Στο 92΄ ο Νίλι τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με τις αλλαγές να έχουν ολοκληρωθεί και έτσι η Παναχαϊκή τελείωσε με 10 παίκτες, ενώ δύο λεπτά αργότερα είχαμε την ανατροπή του Τραορέ και του Πολέτο στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε κίτρινη για θέατρο στον Πολέτο.

Συνθέσεις:

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Σ. Παπαβασιλείου): Ντόκιτς, Καρανίκας (59΄Β. Πολίτης), Να’α, Πολυχρόνης (59΄Κρέτση), Μαριάνοβιτς, Λάμτσε, Βασιλούδης (73΄Μλαντένοβιτς), Θωμαΐδης, Αλμέιδα (89΄Δ. Πατάπης), Μαυριάς, Αλεξόπουλος (59΄Μάνος).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ι. Τάτσης): Στογιάνοβιτς, Πανάγου, Μπαξεβάνος, Ζαμόρα (71΄Πολέττο), Λυμπεράκης, Παπατόλιος (58΄Καραγιάννης), Νίλι, Ρόβας (78΄Μαδριγάλ), Λεσάι (58΄Τραορέ), Ζέκοφ (78΄Κοζορώνης), Ντε Τομάς.