Έργα ζωτικής σημασίας για τον αθλητισμό της Πάτρας

Πλησιάζει η ώρα για την αντικατάσταση στους τάπητες στα δημοτικά γήπεδα Βραχνεΐκων, Ζαρουχλεΐκων και Ρίου που είναι ενταγμένα σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Ήδη έχει γίνει η ανάθεση του έργου στον ανάδοχο εργολάβο κ. Μοσχοβίτη που είχε φτιάξει το γήπεδο Σαραβαλίου και έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία για την αντικατάσταση των αγωνιστικών χώρων. Η αλλαγή στους τάπητες των τριών δημοτικών σταδίων αναμένεται να ξεκινήσει Αύγουστο ή Σεπτέμβριο και θα γίνει οριζόντια. Αυτό σημαίνει ότι και οι τρεις τάπητες θα ξηλωθούν παράλληλα από τον εργολάβο και αυτό θα δημιουργήσει σημαντικό γηπεδικό πρόβλημα την νέα σεζόν στην διεξαγωγή αγώνων. Ο εργολάβος κ. Μοσχοβίτης θα φέρει τα μηχανήματα του από την Αθήνα και δεν τον συμφέρει να ξηλώνει κάθε γήπεδο ξεχωριστά για οικονομικούς λόγους. Οπότε και τα τρία γήπεδα θα ξηλωθούν ταυτόχρονα ώστε να γίνει η αλλαγή στους τάπητες.

Τέλος φθινοπώρου θα ξεκινήσουν οι βελτιώσεις στις Δημοτικές εγκαταστάσεις από το κονδύλι των 2.000.000 ευρώ. Ένα ακόμα κονδύλι 2.000,000 ευρώ από ευρωπαϊκό πρόγραμμα έχει εγκριθεί για βελτιώσεις στα δημοτικά γήπεδα. Από το κονδύλι αυτό θα δοθούν χρήματα για την τοποθέτηση νέου συνθετικού τάπητα στο γήπεδο Ψαθοπύργου που έχει δρομολογηθεί η ανακατασκευή του. Με χρήματα από το κονδύλι θα αλλάξει ο ηλεκτροφωτισμός σε όλα τα δημοτικά γήπεδα με λάμπες LED που θα αποφέρουν οικονομικά οφέλη ενώ θα ενισχυθεί σημαντικά ο φωτισμός των γηπέδων. Επίσης θα γίνει η διαμόρφωση στον περιβάλλοντα χώρο όλων των γηπέδων, η περίφραξη και η ανακατασκευή των αποδυτηρίων στα δημοτικά γήπεδα.

Χρήματα από το κονδύλι μπορεί να πάνε και για το γήπεδο Πετρωτού αν δεν έχει βρεθεί συντομότερος τρόπος για να γίνει και αυτός είναι να ενταχθεί μέσα στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Αχαΐας. Χρήματα από το κονδύλι των 2.000.000 ευρώ θα δοθούν και για την μερική ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου των Ροϊτίκων. Στα κλειστό γήπεδο προβλέπεται να γίνει η στεγανοποίηση της οροφής, η διαμόρφωση των αποδυτηρίων αφού από δυο που έχει θα γίνουν τέσσερα τα αποδυτήρια καθώς θα ανακαινιστούν εκ βάθρων τα αποδυτήρια του γηπέδου, ενώ θα γίνει διαμόρφωση και του περιβάλλοντα χώρου.

Στο κλειστό γήπεδο Ροϊτίκων με ιδίους πόρους και όχι με χρήματα από το ευρωπαϊκό κονδύλι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει αλλάξει ο ηλεκτρονικός πίνακας του γηπέδου ενώ με ιδίους πόρους θα γίνει και επισκευή, όχι αντικατάσταση, του δαπέδου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγει ο ανάδοχος εργολάβος των έργων που αναμένεται να ξεκινήσουν προς το τέλος φθινοπώρου, Οκτώβριο ή Νοέμβριο και πριν την αλλαγή του έτους.