Έρχεται στην Πάτρα το πρότζεκτ «Welcome Through Football»

Την Πάτρα θα επισκεφθούν το Σαββατοκύριακο παιδιά μεταναστών, από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του European Football for Development Network “Welcome Through Football”.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο κοινωνικό project στο οποίο μαζί με την ομάδα του Άτλα που συνεργάζεται η ΑΕΚ θα συμμετέχουν και θα συνεργαστούν από κοινού και κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, όπως η Νιούκαστλ, η Έβερτον, η Βέρντερ Βρέμης, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η Γκενκ, η Μπενφίκα κι η Χαρτς.

Το «Welcome Through Football» υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί ένα ημερήσιο ποδοσφαιρικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πρόσφυγες, ηλικίας 7-25 ετών. Έχει διάρκεια δώδεκα εβδομάδες το χρόνο για τρία χρόνια και αποτελεί δημιούργημα του UEFA Foundation, με σκοπό την καλύτερη δυνατή προσαρμογή των μεταναστών στις χώρες υποδοχής, μέσω του ποδοσφαίρου.

Το EFDN και οι συμμετέχουσες ομάδες θα αναπτύξουν και θα δοκιμάσουν μια ευρωπαϊκή μεθοδολογία που χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο ως εργαλείο για να προσεγγίσει πρόσφυγες και μετανάστες με στόχο να τους ενεργοποιήσει σωματικά και κοινωνικά. Μέσω του προγράμματος θα εκπαιδευτούν, επίσης, και τα μέλη του προσωπικού των συμμετεχόντων οργανισμών.