Αγώνας δρόμου – γύρος της λίμνης Τσιβλού

O Αγώνας Δρόμου – Γύρος της Λίμνης Τσιβλού επιστρέφει μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια και υπόσχεται έντονες στιγμές δράσης και δυνατές συγκινήσεις. Με συμμετοχές που άγγιξαν τον αριθμό- ρεκόρ των 200 ατόμων διεξήχθη για τελευταία φορά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στη συνέχεια λόγω της πανδημίας για δύο χρονιές δεν έγινε, τα δύο επόμενα χρόνια το ενδιαφέρον ατόνησε για να επιστρέψει φέτος δυναμικά για πέμπτη συνολικά φορά.

Τον 5ο Αγώνα Δρόμου – Γύρος της Λίμνης Τσιβλού διοργανώνει ο Δήμος Αιγιαλείας, με την υποστήριξη του Αθλητικού Συλλόγου Αιγίου “ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» και περιλαμβάνει 10 χλμ. για ενήλικες και δύο παράλληλους αγώνες δρόμους 5 και 2,5 χλμ. για παιδιά. Ημερομηνία του αγώνα ορίστηκε η Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου με ώρα εκκίνησης 10.30 π.μ.

Η διαδρομή του αγώνα είναι εξολοκλήρου χωμάτινη, κατά το μεγαλύτερο μέρος της επίπεδο με ανηφορική κλίση σε μικρό μήκος της και με ελάχιστη υψομετρική διαφορά. Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα δοθεί μπροστά από τη Λίμνη του Τσιβλού, στο ύψος του χώρου στάθμευσης. Η διαδρομή θα είναι η ίδια για όλους τους αγώνες και θα περιλαμβάνει το γύρο της Λίμνης, στον αγώνα των 10 χλμ. τέσσερις φορές, στον αγώνα των 5 χλμ. 2 φορές και στον αγώνα των 2,5 χλμ. μία φορά.

Δικαίωμα συμμετοχής

Στον αγώνα των 10 χλμ. μπορούν να δηλώσουν ‘οσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Στον αγώνα των 5 χλμ. παιδιά που έχουν ηλικία από 12 έως και 17 ετών (γενημμένοι/ες από 2011 έως και 2006), καθώς και ενήλικοι – αρχάριοι δρομείς που επιθυμούν να τρέξουν την απόσταση των 5 χλμ. Στον αγώνα των 2,5 χλμ.: Τα παιδιά που έχουν ηλικία από 9 έως και 11 ετών (γεννημένοι/ες από 2014 έως και 2012), καθώς και ενήλικοι που επιθυμούν να τρέξουν την απόσταση των 2,5 χλμ. ή περιπατητές που επιθυμούν να την διανύσουν με δυναμικό βάδισμα.

Οι ενήλικοι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη και η ανήλικοι με ευθύνη των γονέων τους. Όλοι οι αθλητές (ανήλικοι και ενήλικοι) θα πρέπει, με μέριμνα και ευθύνη δική τους οι ενήλικοι και των γονέων τους οι ανήλικοι, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Για τη συμμετοχή κάθε ανήλικου αθλητή στους αγώνες, θα πρέπει να κατατίθεται στη Γραμματεία των αγώνων σχετική υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί και να υπογραφεί από τους γονείς του ανηλίκου και θα διατίθεται από τους διοργανωτές. Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης.

Κύπελλα και αναμνηστικά μετάλλια

Σε όλους τους αθλητές – δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.
Κύπελλα θα δοθούν στον πρώτο και στην πρώτη κάθε κατηγορίας και μετάλλια διάκρισης στον δεύτερο-η και τρίτο-η κάθε κατηγορίας.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στην πλατφόρμα στη διεύθυνση https://forms.gle/xC8gBWjhHiZePsMA9 ,(κάθε αθλητής θα πρέπει να δηλώσει τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αγώνισμα στο οποίο θα συμμετάσχει, Σύλλογο και τηλέφωνο επικοινωνίας).

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέχρι την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 ή και νωρίτερα αν συμπληρωθεί το ανώτατο όριο συμμετοχής δρομέων. Ανώτατο όριο συμμετοχής δρομέων: Τριακόσιοι (300) δρομείς συνολικά για τους αγώνες των 10 χλμ., των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. (πλην των περιπατητών).