Αξιοποίηση του παλιού χλοοτάπητα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στις πλατείες της Πάτρας

Σχόλιο του Τμήματος Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, του Δήμου Πατρέων, για την αξιοποίηση του παλιού χλοοτάπητα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου:

Μια μεγάλη προσπάθεια αξιοποίησης του παλιού χλοοτάπητα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου της Πάτρας κατέβαλε το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου μας. Όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη οι εργασίες στο Στάδιο για απομάκρυνση του υπάρχοντος χλοοτάπητα και εγκατάσταση νέου.

Η εργασία της απομάκρυνσης του παλιού υλικού πραγματοποιήθηκε με εξειδικευμένο μηχάνημα, που έχει τη δυνατότητα να το απομακρύνει με ομοιομορφία, ακολούθησε επιλογή του καταλληλότερου μέρους του, μεταφορά και διάστρωσή του σε  κοινόχρηστους χώρους, όπως ενδεικτικά αναφέρεται η Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας).

Πρόκειται για μία μεταφύτευση που είχε σαν σκοπό να πρασινίσει διάφορα σημεία της πόλης,  χωρίς  να είναι δυνατό να εξασφαλιστεί απόλυτα η επιτυχία της, καθώς δεν πρόκειται για νέο προφυτρωμένο χλοοτάπητα, αλλά για υλικό που διασώθηκε από την απόρριψη.

Υπάρχει άλλωστε η δυνατότητα και έχει εξαρχής προγραμματιστεί, όπου υπάρχουν ξηράνσεις και κενά, να καλυφθούν με επισπορά, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.