Απευθείας οι πρωταθλητές, μπαράζ ανόδου οι υπόλοιποι

Σε δύο ομίλους θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας, όπως είναι γνωστό από την περσινή περίοδο. Δείτε μέσω του www.patragoal.gr τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και πως θα προκύψουν τα εισιτήρια ανόδου στην Β΄ Κατηγορία.

Στην Β’ Κατηγορία θα ανέλθουν συνολικά τέσσερα (4) σωματεία.

Τα σωματεία που θα καταλάβουν την 1η θέση από τους 2 ομίλους της Γ’ κατηγορίας  ξεχωριστά ανέρχονται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στην Β’ Κατηγορία (συνολικά 2 σωματεία).

Τα σωματεία που θα καταλάβουν τις θέσεις 2η, 3η, 4η και 5η σε κάθε Όμιλο θα αγωνιστούν σε ΜΟΝΟΥΣ αγώνες play-offs σε ΟΥΔΕΤΕΡΑ γήπεδα ώστε να ανέβει ακόμα μια ομάδα από κάθε Όμιλο της Γ’ Κατηγορίας.

Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες των play-offs, θα προκύπτει ως εξής:

Το σωματείο που κατέλαβε την 5η θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς.

Στη συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 4η, 3η και 2η θέση την κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 5η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί που ξεκινούν τα σωματεία τους αγώνες play-offs.

Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ αν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).

Θα γίνει κλήρωση για την σειρά των αγώνων playoffs.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους αγώνες play-offs ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων, στα αποτελέσματα play-offs.