Αυτά περιλαμβάνει ο νέος αθλητικός νόμος για τις εκλογές

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, «άνοιξε τα χαρτιά του» μιλώντας στους εκπροσώπους αθλητικών φορέων και σωματείων του νομού Λάρισας, αναφέρθηκε στο νέο σύστημα της αθλητικής εκλογικής διαδικασίας, όπως αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη γραμματεία της κυβέρνησης και αποκάλυψε ότι θα διατεθούν 12 εκατομμύρια ευρώ στα σωματεία της ελληνικής επικράτειας, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ενεργά.

Όπως ανέφερε, δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο τα ενεργά σωματεία, ενώ οι εκλογές θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και σε κατά τόπους Ενώσεις, εφόσον ο αριθμός των σωματείων υπερβαίνει κάποιον αριθμό (έκανε λόγο για δέκα).

Δικαίωμα υποψηφιότητας για την προεδρία δεν θα έχουν άτομα ηλικίας άνω των 71 ετών, θα μπορούν όμως να συμμετέχουν σε επιτροπές.

Όπως διευκρίνισε, τα σωματεία που θα ψηφίσουν θα πρέπει 20 μέρες πριν τις εκλογές στις Ομοσπονδίες να είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα σωματείων, ενώ θα υπάρχει δικαστικός αντιπρόσωπος.

Ο υφυπουργός προτίθεται να επιφέρει αλλαγές στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με πρώτη απ΄ όλες τη μισθοδότηση των στελεχών της (τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί), προκειμένου να αναβαθμιστεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό το έργο της.