Αυτή ήταν η πρωταθλήτρια ομάδα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των Κ-16

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, ο οποίος διεξήχθη στο ΔΑΚ Καλυβίων στη Φθιώτιδα, η ΕΠΣ Δωδεκανήσου επικράτησε 2-1 της ΕΠΣ Ξάνθης και κατέκτησε τον τίτλο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ΕΠΣ Κ-16 για την αγωνιστική περίοδο 2023-24. Όλα τα γκολ του παιχνιδιού σημειώθηκαν στο 2ο ημίχρονο.

Στο 1ο ημίχρονο δεν υπήρξαν πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με την ΕΠΣ Δωδεκανήσου να απειλεί πρώτη στο 13ο λεπτό, όταν το σουτ του Κρητικού από τη μεγάλη περιοχή κατέληξε λίγο άουτ. Η ΕΠΣ Ξάνθης απάντησε στο 25ο λεπτό με τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ημίχρονου, αλλά το σουτ του Μπιζάνη από πλάγια θέση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ποβάζνι.

Στο 54ο λεπτό η ομάδα των Δωδεκανήσων προηγήθηκε με κεφαλιά του Καγιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Πούπα, ενώ η ΕΠΣ Ξάνθης ισοφάρισε 10 λεπτά αργότερα με τον ίδιο τρόπο, με τον Μπογιατζόπουλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από τη μεγάλη περιοχή, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Δροσόπουλου. Το γκολ που χάρισε τον τίτλο στην ΕΠΣ Δωδεκανήσου σημειώθηκε στο 95ο λεπτό, όταν ο Ψάρρης εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Κουρτίδη.

Τον τελικό διαιτήτευσε ο Νικόλαος Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας) με βοηθούς τον Ελευθέριο Βογιατζή (Καρδίτσας) και τον Χρήστο Αλεξόπουλο (Τρικάλών).

ΕΠΣ Δωδεκανήσου (Γιώργος Τριχιάς): Ποβάζνι, Καρασσάβας (46′ Καματερός), Χύσα Κριστιάν, Κάγια, Καρνέζος, Πούπα, Σταφυλλαράκης (85′ Καμπούρης), Λουιζάκης, Χύσα Μπλέντρο (82′ Παπαμανώλης), Παπαχαραλάμπους (62′ Ψαρρής), Κρητικός (62′ Λελέγκης).

ΕΠΣ Ξάνθης (Απόστολος Κουτρουλός): Κουρτίδης, Καρβουνίδης (60′ Τονικίδης), Μπαλάσης, Κερεμίτσης, Δρόσος, Μπιζάνης (60′ Δροσόπουλος), Μπογιατζόπουλος, Φάκας (60′ Αλεξιάδης), Κάπζα (46′ Αποστολίδης), Αβραμίδης (81′ Κωνσταντινίδης), Χριστοδούλου.

  • Τις απονομές στις ομάδες έκαναν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, Κωνσταντίνος Νίκας και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας Μιχάλης Κορδολέμης.