Αυτή είναι η αντιπρόταση της ΕΡΤ προς την Σούπερ Λίγκα 2

Η Δημόσια Τηλεόραση έστειλε χθες Τετάρτη (16/10) εγγράφως και με κάθε επισημότητα στη διοργανώτρια της δεύτερης κατηγορίας την τελική -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δύο φορές- πρόταση της για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την αγωνιστική σεζόν 2019-20.

Εκεί η ΕΡΤ με την υπογραφή του διευθύνοντα συμβούλου της, Γιώργου Γαμπρίτσου, απευθύνεται στον πρόεδρο της Ένωσης SL2 & FL, Λεωνίδα Λεουτσάκο, επισημαίνοντας ότι προχωρά σε αυτή την κίνηση σε συνέχεια της συνάντησης, που προηγήθηκε την 1η Οκτωβρίου.

Η προσφορά της ΕΡΤ ανέρχεται συνολικά στα 6.075.000 ευρώ (περάν του ΦΠΑ που θα το καλύψει εκείνη) για τη μετάδοση και την εμπορική εκμετάλλευση των αγώνων των 12 ομάδων! Γεγονός, που δείχνει «κεντρική διαχείριση» και σημαίνει ισόποσο μοίρασμα, κάτι που εννοεί τους 9, που ήταν και πέρσι στη δεύτερη κατηγορία, αλλά βγάζει χαμένους τους τρεις που έπεσαν από τη Σούπερ Λίγκα 1 (δηλαδή Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακό). Κι αυτό διότι μέχρι τώρα υπήρχαν ξεχωριστά και σαφώς μεγαλύτερα ποσά για την εν λόγω τριάδα, που είχε άλλες συμφωνίες από πέρσι με την αναδιάρθρωση, ενώ ειδικά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει στα χέρια της κανονικό διετές συμβόλαιο!

Η ΕΡΤ, πάντως, προς επιβεβαίωση του a-sports.gr προσφέρει εκείνη την κάλυψη των εξόδων της τηλεοπτικής παραγωγής! Μάλιστα, χαρακτηρίζει αυτή την «υποχώρηση» ως κίνηση καλής θέλησης…

Από εκεί και πέρα, γίνεται αναλυτική καταγραφή ότι από το ποσό των 6.075.000 ευρώ θα παρακρατηθεί το 19% (ΕΠΟ 5%, SL2 4%, Aστυνομία 10%), Κοινώς 1.154.250 ευρώ, οπότε το «καθαρό» ποσό πέφτει (όταν γίνει η αφαίρεση) στα 4.920.750 ευρώ. Δηλαδή με διαίρεση των 12 ομάδων είναι κάτι περισσότερα από 410.000 ευρώ για κάθε μια.

Και για φινάλε, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επισήμανση ότι αν κάποια ή κάποιες ομάδες δεν συμφωνήσουν στην εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην ΕΡΤ, τότε το ποσό της αποζημίωσης θα μειωθεί αναλογικά…

Με αυτά τα δεδομένα στις 14.00 της Πέμπτης (17/10) ξεκινά το έκτακτο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας 2 για την αποδοχή ή μη της εν λόγω πρότασης.

Τα μπλοκ είναι δύο και είναι ισχυρά… Υπάρχουν ομάδες, που δεν θέλουν με τίποτα να υπογράψουν (όπως η Δόξα Δράμας) και άλλες που δέχονται, ώστε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει εκ νέου, γιατί απλά δεν θα υπάρξει τίποτα καλύτερο πλέον για τα τηλεοπτικά. Βέβαια προβλέπεται και πάλι ντέρμπι αν το θέμα μπει σε ψηφοφορία… Πάντως δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι αντοχές έχουν μειωθεί για να φανεί αν η αναστολή τερματιστεί με αποτέλεσμα να έχουμε αγώνες το Σαββατοκύριακο 26-27 Οκτώβρη ή αν θα πάμε στο πρωτόγνωρο να μπει Νοέμβριος με την κατηγορία στον αέρα εντελώς.

Πηγή: a-sports.gr