Γαβριηλίδης για το Κύπελλο Ελλάδας: “Οι ερασιτεχνικές ομάδες μετά λύπης μου δεν θα παίξουν”

O Πρόεδρος της επιτροπής του Κυπέλλου Ελλάδας, Μάνος Γαβριηλίδης, μιλώντας στο Metrosport 95,5, ξεκαθάρισε ότι οι ερασιτεχνικές ομάδες δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στον θεσμό. Αυτό δηλαδή το οποίο είχαν αναφέρει κι άλλοι συνάδελφοί του, μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Εκτός των άλλων, το μείζον πρόβλημα, πέρα από την απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων, είναι η έλλειψη ημερομηνιών, καθώς αυτές έχουν εξανεμιστεί, την ίδια ώρα που σε αυτές, συνυπολογίζονται και οι “κλειστές” ημερομηνίες, οι οποίες αφορούν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων.

Ειδικότερα ο Μάνος Γαβριηλίδης, ανέφερε: 

«Στόχος μας ήταν να δούμε ποιες ομάδες μπορούν να συμμετέχουν. Κατέληξαν οι τρεις πρόεδροι να κάνουν το καλύτερο για να αρχίσει η μια ή και οι δύο από τις άλλες κατηγορίες, δηλαδή η Super league 2 και η Football League. Θα έλεγα να ξεκινήσουμε το Κύπελλο από την τέταρτη φάση και μετά. Με επαγγελματικό ποδόσφαιρο μόνο, δηλαδή. Οι ερασιτεχνικές ομάδες, με μεγάλη μου απογοήτευση, δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν. Πότε θα ξεκινήσουν, πότε θα είναι έτοιμες. Θα μπορέσει τουλάχιστον η Σούπερ Λιγκ 2 να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του μήνα ώστε να είναι έτοιμοι γύρω στις 15 να συμμετέχουν στο Κύπελλο. Ο τελικός θα είναι στις 22 Μαϊου στο ΟΑΚΑ, όπως ήταν».