Γ’ Εθνική: Θετικοί στον κορονοϊό τέσσερις παίκτες της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου

Τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανιχνεύτηκαν σε ποδοσφαιρική ομάδα της Θράκης και συγκεκριμάνα σε αυτήν της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου.

Σύμφωνα με τον Χρόνο η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία της την Δευτέρα 3 Αυγούστου για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου και παίχτης της ο οποίος είχε πάει διακοπές σε πολυσύχναστο νησί των Κυκλάδων ανέπτυξε συμπτώματα πυρετού και βγήκε θετικός σε τεστ κορωνοϊού που του διενεργήθηκε.

Με δεδομένη την εξέλιξη, τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές έκαναν τεστ κορωνοϊού σε ιδιωτικό εργαστήριο και βγήκαν επίσης θετικοί στον κορωνοϊό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές είναι ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους.

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αναμένεται από Δευτέρα έως Τετάρτη να κάνει τεστ σε παίκτες, επιτελείο και ανθρώπους της Δόξας, κατόπιν ενεργειών της ομάδας.

Μιλώντας στον «Χρόνο» ο πρόεδρος της «Δόξας» Νέου Σιδηροχωρίου Φίλιππος Τσουρπουδής πληροφόρησε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης (που συνεννοείται με την ΕΠΟ), με τον Δήμο Κομοτηνής (που θα απολυμάνει τον αγωνιστικό χώρο της ομάδας), τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (που θα κάνει τεστ στους υπόλοιπους ανθρώπους του συλλόγου) και τον Ερυθρό Σταυρό (που συνδράμει σε όλες τις διαδικασίες)

Αναφορικά με τα τεστ που θα διενεργηθούν, ο πρόεδρος σημείωσε ότι κατόπιν ενεργειών και πιέσεων της Δόξας θα γίνουν τεστ κορωνοϊού Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη από τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να αποτυπωθεί καλύτερα η κατάσταση διασποράς του κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ, οι προπονήσεις της ομάδας –από την γνωστοποίηση του πρώτου κρούσματος κιόλας- έχουν ανασταλεί μέχρι νεοτέρας, γιατί όπως δήλωσε ο πρόεδρος «σε πρώτη φάση ασχολούμαστε με το θέμα της υγείας και μετά όλα τα άλλα. Προέχει η υγεία και η ασφάλεια όλων των μελών της ομάδας και φυσικά όλων των κατοίκων της περιοχής. Το θέμα δεν είναι εάν θα παίξουμε μπάλα ή όχι, γιατί όλοι μας οι παίκτες είναι ερασιτέχνες και δεν μπορείς να τους επιβάλεις (να παίξουν με αυτή την κατάσταση). Κοιτάμε πάνω από όλα την υγεία όλων».

Σύμφωνα με τον κο Τσουρπουδή «δεν χρειάζεται πανικός, αλλά ψυχραιμία και προφύλαξη», συμβουλή με αποδέκτες όχι μόνο τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και τους κατοίκους του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.

Εν τω μεταξύ πάντως, σχετιζόμενη με το πρώτο κρούσμα καφετέρια στην Κομοτηνή (Σβούρα, επί της πλατείας Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου) έχει αναστείλει προληπτικά τη λειτουργία της μέχρι τις 16 Αυγούστου. Θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

Τέλος, αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα, καθώς τον Σεπτέμβριο –βάσει προγράμματος- ξεκινάει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου, στο οποίο η «Δόξα» εκπροσωπεί τη σεζόν 2020-21 το νομό Ροδόπης.