Δέκα ομάδες (συν η Παναχαϊκή) είπαν “όχι” στην αναδιάρθρωση

Έντεκα ομάδες, ανάμεσά τους και τη Παναχαϊκή υπέγραψαν την ανακοίνωση για το “μέλλον” της Super League 2.

Οι ομάδες τονίζουν ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου (της δικαίωσης της προσφυγής των Χανίων για ακύρωση της απόφασης της Ε.Ε. της ΕΠΟ για 18 ομάδες και της απόρριψης των προσφυγών Απόλλωνα Πόντου και Κέρκυρας) και να μην αλλάξει ο αριθμός των 12 ομάδων και δηλώνουν ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετες σε οποιαδήποτε παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ομάδων αναφέρει τα εξής:

Με την με αριθμό 104/2020 Απόφαση του ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ της Ε.Π.Ο. έγινε δεκτή η Προσφυγή της «ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ» με 5-0 ψήφους (μεταξύ αυτών και του εκπροσώπου της ΕΠΟ) και ακυρώθηκε η με αριθμό 41/19-8-2020 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία προέβλεπε την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της SL2 μe 18 ομάδες.

Αυτό σημαίνει πλέον ότι, το Πρωτάθλημα κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021 της Super League 2, θα διεξαχθεί με 12 Ομάδες.

Ομοίως απερρίφθησαν από το ίδιο Δικαστήριο και οι Προσφυγές των ΠΑΕ ΚΑΣΣΙΟΠΗ και ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΝΤΟΥ, οι οποίες μεταξύ άλλων αιτούντο την κατάργηση της Football League και την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2 σε δύο ομίλους.

Σεβόμενοι τις ως άνω Αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου, την πλειοψηφία του οποίου απαρτίζουν εν ενεργεία ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ και οι οποίες είναι ανέκκλητες, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά, ότι είμεθα αντίθετοι σε οποιαδήποτε παρέμβαση από τον Υπουργό, η οποία θα καταργούσε το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών.

Την παρούσα Ανακοίνωση προσυπογράφουν οι παρακάτω ΠΑΕ:

Α.Ο. ΞΑΝΘΗ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΧΑΝΙΑ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΙΩΝΙΚΟΣ

Υποσημείωση: Με την ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με εκπρόσωπό της.