Διαμαρτύρεσαι; Έξω για δέκα λεπτά

Προς μια πρωτοποριακή κίνηση βαδίζει το αγγλικό ποδόσφαιρο που ετοιμάζεται να εντάξει στο άθλημα την προσωρινή αποβολή.

“Η FA διενέργησε με επιτυχία πιλοτικούς αγώνες κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-18 και στη συνέχεια επέκτεινε αυτό σε 31 πρωταθλήματα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν 2018-19 ως μέρος της δέσμευσής της να βελτιώσει την εμπειρία των αγώνων για όλους.

Μετά τη συγκέντρωση των θετικών αποτελεσμάτων από τους παίκτες, τους διαιτητές και τους προπονητές, το σύστημα αυτό θα προωθηθεί σε όλα τα πρωταθλήματα σε επίπεδο βάσης, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η συμμετοχή και να συνεχιστεί η συλλογή εμπειρίας. Αρχικά θα γίνει με τις μικρές κατηγορίες στο πρωτάθλημα γυναικών”.

Οι παίκτες που διαμαρτύρονται θα δέχονται μια κίτρινη κάρτα ενώ ο διαιτητής θα αποφασίσει εάν αποβάλλονται προσωρινά. Δύο τέτοιες προσωρινές αποβολές θα έχουν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του παίκτη.

“Είναι κάτι που επιτρέπει στους διαιτητές να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά διαμαρτυρίας και διαφωνίας γρήγορα και αποτελεσματικά. Η δοκιμή έδειξε τεράστιο αντίκτυπο στη συμπεριφορά που θέλουμε να φέρουμε σε ολόκληρο το παιχνίδι και να το κάνουμε πιο ευχάριστο για όλους”.