Δ. Αγραβάνης: “Δεν μπορώ να βλέπω μακριά, ούτε να ονειρεύομαι κύπελλο”

Πιστός σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού του ελληνικού μπάσκετ είναι ο Προμηθέας Πάτρας. Οι Αχαιοί θα βρίσκονται στο Ηράκλειο Κρήτης και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπελλούχου Ελλάδας μέσα από το Final 4, το οποίο επιστρέφει φέτος. Ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε γι’ αυτήν ακριβώς την επιστροφή, για τον στόχο του ίδιου και της ομάδας του και τα σημεία που πιστεύει πως θα δώσουν νίκες.

-Πόσο μεγάλη πρόκληση θεωρείς για την ομάδα σου τη συμμετοχή στο Final 4 του Κυπέλλου;

«Για εμάς κάθε ματς που παίζουμε τον τελευταίο καιρό είναι πρόκληση. Πρέπει να δίνουμε όλοι το 100% και να παραμένουμε ενωμένοι για 40 λεπτά στο παιχνίδι, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια διοργάνωση που κρίνει τίτλο όπως το φετινό Final 4 του κυπέλλου Ελλάδας. Θέλουμε να πετύχουμε μια ακόμα υπέρβαση και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί για να τα καταφέρουμε».

-Αγωνιστικά πού πιστεύεις ότι θα κριθεί ο ημιτελικός της Παρασκευής;

«Τα νοκ άουτ παιχνίδια κρίνονται περισσότερο στο πάθος, στην διάθεση και στην αυταπάρνηση για την νίκη και λιγότερο σε τακτικές και συστήματα. Σίγουρα, ο προπονητής θα οργανώσει τα κατάλληλα πλάνα για το παιχνίδι, αλλά όπως ανέφερα, το πιο σημαντικό είναι να έχουμε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης και ενέργειας ώστε να διεκδικήσουμε το ματς στο τέλος».

-Τι θα σήμαινε για την ομάδα σου ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό της Κυριακής;

«Δεν μου αρέσει ποτέ να σκέφτομαι έτσι. Πρέπει να δουλέψεις παρά πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα για να υπερκεράσεις το εμπόδιο του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ να βλέπω μακριά, ούτε να ονειρεύομαι κύπελλο. Βλέπω το πρώτο ματς μόνο, βήμα – βήμα θα πάμε. Όταν ολοκληρωθεί το Final 4 θα δούμε τότε τα πεπραγμένα μας και αναλόγως θα κάνουμε το ταμείο μας».

-Πώς βλέπεις το γεγονός ότι το Κύπελλο θα ολοκληρωθεί με τη μορφή Final 4 μετά από 18 χρόνια;

«Είναι άλλη μια κίνηση της καινούργιας διοίκησης που βελτιώνει το προϊόν που λέγεται ελληνικό μπάσκετ. Έχω αρχίσει και νιώθω ξανά χαρούμενος και περήφανος για αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ, το Final 4 είναι μια ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση. Μακάρι να υπάρχει αγαστή συνεργασία από όλες τις ομάδες, ώστε να απολαμβάνει ο κόσμος τέτοιες γιορτές για το σπορ και εμείς οι αθλητές να τους προσφέρουμε ωραίες μονομαχίες στα παρκέ».