Εμπειρία ζωής για την ακαδημία του Δαβουρλή Κ΄92

Η Ακαδημία του Δαβουρλή Κ. ’92 βρέθηκε για πέντε ημέρες στην Ισπανία και στο Μπιλμπάο αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες

Ένα ταξίδι που είχε σχεδιαστεί εδώ και κάποια χρόνια έγινε πραγματικότητα για την Ακαδημία του Δαβουρλή Κ. ’92.

Αυτό δεν ήταν άλλο από την Ισπανία με τους «rosoneri» να φιλοξενούνται από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και φυσικά οι εντυπώσεις των ανθρώπων της Ακαδημίας ήταν κάτι παραπάνω από μαγικές.

Τι ανάφερε η Ακαδημία του Δαβουρλή γι’ αυτό το ταξίδι:

«Ένα ταξίδι που σχεδιάζαμε καιρό, σκοπός μας, να μπορέσουμε να καταλάβουμε ποιο είναι το συστατικό που κάνει αυτή την ομάδα τόσο ξεχωριστή και καταφέρνει να παραγάγει, να πουλάει και να αγωνίζεται στην La Liga χωρίς να έχει υποβιβαστεί ποτέ, από την μέρα της ίδρυσής της και αυτό μόνο με παίχτες από την χώρα των Βάσκων, όπου ο ανταγωνισμός είναι ίσως ο μεγαλύτερός μιας και στην περιοχή υπάρχουν ακόμα 4 ομάδες που αγωνίζονται στην La Liga!

Με τις ενέργειες του τεχνικού μας διευθυντή Δημήτρη Ράπτη συναντηθήκαμε, μιλήσαμε και μας παρουσιάσανε τον τρόπο δουλείας τους o Alvaro Navarro, υπεύθυνος του προγράμματος ανάπτυξης των Ακαδημιών της Αthletic Club, με τον Santi De Juan Zorilla, εμπορικό διευθυντή των Ακαδημιών και τον Galder Reguera πρόεδρο και εμπνευστή του Ιδρύματος της Αthletic το FUNDAZIOA.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που μας έδωσε την πλήρη εικόνα. Δύο ώρες μαζί του και δεν ήταν αρκετές, ούτε για εμάς ούτε για αυτόν. Από την στιγμή που ο κόουτς Ράπτης του έκανε δώρο ένα βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδη (μεταφρασμένο στα ισπανικά) και του ξεκλείδωσε την καρδιά.

Η παιδεία, η γνώση, η μόρφωση θα μας ανοίξει τις πόρτες, για να γίνουμε καλύτεροι και για να αντέξουμε. Ο πρώτος χρόνος του επαγγελματικού συμβολαίου είναι σαν όνειρο, τον δεύτερο αρχίζεις και καταλαβαίνεις τι γίνετε, τον τρίτο αρχίζουν και εμφανίζονται σκιές, τον τέταρτο το όνειρο έχει γίνει ανυπόφορο.

Η Αtletic προετοιμάζει του αθλητές της και τους ανθρώπους της να αντέξουν, μας έλεγε κρατώντας ένα βιβλίο στο χέρι και δείχνοντάς μας με αυτό, την παρουσίαση των δράσεων του ιδρύματος ο Galder Reguera».