Επιμόρφωση των προπονητών αναπτυξιακών ηλικιών στην Αχαΐα

Σε άλλη μια κίνηση για την ενημέρωση και εκπαίδευση των προπονητών προχώρησε η ΕΠΟ.

Η Ομοσπονδία ξεκίνησε σεμινάρια για τους τεχνικούς αναπτυξιακών ηλικιών σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας την αρχή στην ΕΠΣ Βοιωτίας.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης περιλαμβάνει ενημέρωση για θέματα σχετικά με το περιβάλλον μάθησης και εκπαίδευσης, με την οργάνωση των ακαδημιών και με τον ετήσιο προγραμματισμό των τμημάτων στις αναπτυξιακές ηλικίες και είναι υποχρεωτικό για όλους τους προπονητές που εργάζονται στα τμήματα υποδομής των συλλόγων – ακαδημιών.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

«Σε μια ακόμη πρωτοβουλία για την ενημέρωση και εκπαίδευση των προπονητών αναπτυξιακών ηλικιών προχώρησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέσω της Τεχνικής Επιτροπής και της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης.

Η δράση προβλέπει την πραγματοποίηση σεμιναρίων στο πλαίσιο του νέου προγράμματος επιμόρφωσης των προπονητών που εργάζονται στα τμήματα υποδομής κάθε Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Κύριοι ομιλητές είναι ο Τεχνικός Διευθυντής, Χαράλαμπος Ζελενίτσας και ο Grassroots Manager, Χρήστος Σίσκος.

Η έναρξη έγινε στην ΕΠΣ Βοιωτίας και ακολούθησαν σεμινάρια στις ΕΠΣ Φθιώτιδας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Κορίνθου. Το πρόγραμμα επιμόρφωσης περιλαμβάνει ενημέρωση για θέματα σχετικά με το περιβάλλον μάθησης και εκπαίδευσης, με την οργάνωση των ακαδημιών και με τον ετήσιο προγραμματισμό των τμημάτων στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε κάθε Ένωση της χώρας έως το τέλος Νοεμβρίου 2019 και είναι υποχρεωτικά για όλους τους προπονητές που εργάζονται στα τμήματα υποδομής των συλλόγων-ακαδημιών».