Ζαχάρω: Ιστορικό ξημέρωμα στη Γ’ Εθνική

Ιστορική είναι η 5η Αυγούστου 2019 για τον Ολυμπιακό Ζαχάρως. Ογδόντα ένα χρόνια μετά την ίδρυσή του, αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ Εθνική της χώρας, για δεύτερη φορά στην ιστορία του σε μια εθνική κατηγορία, 17 χρόνια μετά από τη συμμετοχή του στην τότε Δ’ Εθνική. 

Ο ιστορικός σύλλογος (και σημείο αναφοράς του ποδοσφαίρου της νότιας Ηλείας), ο οποίος αντιμετώπισε μια σειρά από προβλήματα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να διαλυθεί και να επανασυσταθεί με νέα επωνυμία και νέο ΑΦΜ, πρόσφατα έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει στο προσκήνιο με κάθε τρόπο. Πέρσι πάλεψε σκληρά να μπει στα Πλέι Οφ και να πάρει την τρίτη θέση, αντιλαμβανόμενος ότι θα είχε σημασία. Τα κατάφερε και να τώρα που η ΕΠΟ του χαρίζει το ιστορικό προνόμιο, να κληθεί να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική.

Ο Γιώργος Μπάδας, εκ των επικεφαλής αυτών των υπεράνθρωπων προσπαθειών να πάρει σάρκα και οστά το όραμα ενός ισχυρού Ολυμπιακού εντός και εκτός Ηλείας, συγκάλεσε μαζί με το Δ.Σ. ευρεία σύσκεψη την Τετάρτη, στις 6μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου  Ήδη έχουν απευθυνθεί προσκλήσεις σε φιλάθλους, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και θεσμικούς φορείς της ζαχαρέικης κοινωνίας.

Η σύσκεψη θα έχει στόχο να τεθεί επί τάπητος το θέμα συμμετοχής και η δήλωση μέχρι την Παρασκευή που λήγει η σχετική προθεσμία.

Την Τετάρτη αποφάσεις

Ο Γιώργος Μπάδας, όπως έχει δηλώσει, επιθυμεί να συμμετάσχει ο Ολυμπιακός στη Γ’ Εθνική, ωστόσο δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να κινδυνεύσει του χρόνου με διάλυση η ομάδα.  Η ιστορική απόφαση, διότι περί τέτοιας πρόκειται, πρέπει να ληφθεί από τη Ζαχάρω. Να είναι μια απόφαση η οποία θα αγκαλιαστεί μαζικά, καθώς είναι μεν ένα εγχείρημα που θα βγάλει τη Ζαχάρω δυναμικά προς τα έξω και θα αφήσει πίσω την ποδοσφαιρική ανυποληψία των προηγούμενων ετών, είναι όμως και ένα εγχείρημα που θέλει λεφτά και ανθρώπους να το πλαισιώσουν.

Άλλαξε η ατμόσφαιρα από το πρωί

Στη Ζαχάρω έχει αλλάξει από το πρωί το κλίμα. Παντού χαμόγελα και το ερώτημα στα χείλη αν η ομάδα θα παίξει στη Γ’ Εθνική.  Από κοντά και ο εύλογος προβληματισμός για το εγχείρημα. Όπως έχει αλλάξει άρδην το κλίμα και στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Παίκτες οι οποίοι μέχρι χθες γύριζαν την πλάτη στον Ολυμπιακό, τώρα καλοβλέπουν να πάνε εκεί, επειδή είναι μια ομάδα η οποία τους χαρίζει την προοπτική της Γ’ Εθνικής. Και βέβαια η παρουσία του Άρη Ρουμελιώτη, η οποία παίζει κι αυτή καταλυτικό ρόλο στην προσέλκυση ποδοσφαιριστών.