Ηλίας Παπαθεοδώρου : “Είναι απλά το 1-0 στην σειρά”

Ικανοποιημένος ήταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά την μεγάλη νίκη του Προμηθέα απέναντι στον Άρη και το 1-ο στην σειρά, δηλώνοντας αναλυτικά τα εξής :

Είμαστε χαρούμενοι για το 1-0. Γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που έχει μεγάλο κίνητρο και είναι πραγματικά μια καλή ομάδα. Γνωρίζαμε επίσης ότι ξεκινάνε τα Play Off τα οποία είναι εντελώς μια διαφορετική κατάσταση από ότι είναι ένα παιχνίδι regural season.

Είχαμε μια σχετική νευρικότητα στο α’ ημίχρονο, παρότι ξεκινήσαμε πολύ καλά, αφού ήμασταν και αποτελεσματικά και αμυντικά αυτοί που έπρεπε, αλλά λίγο η άμυνα του Άρη και κάποια αμυντικά χαμένα ριμπάουντ, μας έκαναν να χάσουμε το μυαλό μας και την συγκέντρωση μας.

Xρειάστηκε να συζητήσουμε αρκετά στο ημίχρονο ώστε να επανέλθουμε στην κανονική μας ροή, κυρίως επιθετικά αλλά και αμυντικά δημιουργώντας καλές προυποθέσεις για ελεύθερα σουτ, να διαβάσουμε καλά την άμυνα του Άρη και να κερδίσουμε στο τέλος ένα σημαντικό παιχνίδι, όπως είναι πάντα το πρώτο παιχνίδι σε μια σειρά Play Off.

Είναι απλά το 1-0. Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον κόσμο για την προσπάθεια και θα ετοιμαστούμε για ένα δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι στην Θεσαλλονίκη, στο γήπεδο του Άρη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου που αφορούσε τον Κάουναν ανέφερε τα εξής : :

Ο Κάουαν από την επιστροφή μας και μετά παίζει εξαιρετικά, είναι ένας εξαιρετικός play maker, καθοδηγεί την ομάδα, έχει σωστές αποφάσεις, έχει δημιουργία. Μπορεί να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικός, αλλά του έχουμε ζητήσει να προσαρμοσθεί στο ερχομό του Χάμιλτον, ενός ακόμα παιδιού που έχει σκορ και να βοηθήσει την ομάδα και με έναν άλλο τρόπο. Νομίζω ότι αυτές οι εμφανίσεις που κάνει τώρα, θα τον βοηθήσουν να αλλάξει επίπεδο και όχι μόνο να βλέπουμε ένα scoring point-guard. Κατά την άποψη μου ωριμάζει και κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στην επιστροφή μας από την μεγάλη διακοπή.