Καλομελετημένο σχέδιο για σταδιακή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, αλλά…

Ένα καλομελετημένο σχέδιο για τη σταδιακή επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα παρουσίασε η Σούπερ Λίγκα 1 στον Λευτέρη Αυγενάκη την Παρασκευή (31/7) η έξαρση του κορωνοϊού δεν είναι σύμμαχος των ομάδων, που έχουν κάθε δίκιο να ζητούν την επάνοδο στην κανονικότητα όταν έχουν ανοίξει τα πάντα. Έτσι, παρά τη θετική αντιμετώπιση και διάθεση του υφυπουργού Αθλητισμού, ουσιαστικές εξελίξεις δεν μπορούν να υπάρξουν άμεσα και πάνε πίσω.

Επισήμως η σχετική ενημέρωση της ΓΓΑ ανέφερε τα εξής για τη συνάντηση:

«Το επικαιροποιημένο σχέδιό της για τη σταδιακή παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν ανέλυσε αντιπροσωπεία της Super League στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και στον γγΑ, Γιώργο Μαυρωτά, συντονιστή της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

Το εμπλουτισμένο σχέδιο της Λίγκας εμπεριέχει εμπεριστατωμένα ειδικά πρωτόκολλα και βέλτιστες πρακτικές εφαρμογής τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ικανοποιητική συζήτηση επί του θέματος θα συνεχιστεί εντατικά τις προσεχείς ημέρες, μόλις ολοκληρωθεί και το εξιδεικευμένο επιχειρησιακό πλάνο εφαρμογής του σχεδίου, το οποίο επεξεργάζεται η Super League.

Παράλληλα, έγινε αναφορά σε επιπλέον κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη του επαγγελματικού αθλητισμού, έπειτα και από την προχτεσινή ψήφιση των διατάξεων για τις μειώσεις στον ΦΠΑ των εισιτηρίων και στην φορολογία συμβολαίων των προπονητών, ώστε να εξομοιωθεί με εκείνη των αθλητών.

Εκ μέρους της Super League συμμετείχαν ο πρόεδρός της, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, η αναπληρώτρια πρόεδρος, Κάτια Κοξένογλου, ο υπεύθυνος ιατρός για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων Ξενοφών Ρούσσης και τα μέλη της Επιτροπής, Κώστας Καραπαπάς, Ηλίας Πουρσανίδης, Σωτήρης Μάρκου».