Κώστας Μαρλαφέκας: «Η Παναχαϊκή είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, δεν είμαστε αρνητικοί για χορηγία»

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στο Tsipas-Radio, ο εκ των πρωταγωνιστών στην ραγδαία άνοδο-εξάπλωση της βιομηχανίας αναψυκτικών «Λουξ», Κώστας Μαρλαφέκας στην οποία είναι εκ των ιδρυτών μαζί τα αδέρφια του. «Μπασκετικός» πλέον ασχολείται ενεργά στον Απόλλωνα Πατρών με τον οποίο φιλοδοξεί να ανέβει στην Α1, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την Παναχαϊκή.

Παρακάτω ένα μέρος από όλα όσα ειπώθηκαν από τον Kώστα Μαρλαφέκα στη συζήτηση που είχε με τον Ηλία Τσίπα:

Για το στόχο της ανόδου στην Α1: «Το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Ο προπονητής μας, Νίκος Βετούλας έχει πει ότι η ομάδα μας είναι καλή και μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλά. Κοιτάμε παιχνίδι-παιχνίδι και βλέπουμε».

Για το εγχείρημα που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι: «Από τη συνεργασία που έχουμε ο Έσπερος με τον Απόλλωνα και με την Απολλωνιάδα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι μια πολύ ωραία συνεργασία που μπορεί να πάει και τα τρία σωματεία πολύ ψηλά. Έχει την τύχη ο Απόλλωνα να έχει 15-20 άτομα στο Δ.Σ. που είναι όλοι ενεργοί. Είναι καλό για το Πατραϊκό αθλητισμό αυτή η συνένωση. Εμείς έχουμε μάθει στον Έσπερο από συνεργασίες, όπως παλιότερα και με την Αγ. Αλεξιώτισα, έτσι και τώρα με τον Απόλλωνα θα κάνουμε ότι καλύτερο όλοι για να πετύχει αυτή η συνεργασία, ώστε να πάει εκεί ο Απόλλων που αξίζει και πρεσβεύει η ιστορία του. Η δουλειά που γίνεται είναι πάρα πολύ καλή, πάρα πολύ επαγγελματική, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το stuff και από τους παίκτες μας».

Αν μπορεί η Πάτρα να αντέξει δύο ομάδες στη Basket League:

«Νομίζω ότι μπορεί. Και παλιότερα έχει συμβεί. Δεν είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε σε ένα άδειο γήπεδο, γιατί ο Απόλλωνας πάντα έπαιρνε ώθηση από τον κόσμο του, πάντα έπαιρνε ώθηση από αυτό. Γιατί, όχι και οι δύο ομάδες να πηγαίνουν καλά. Στο γήπεδο θα είμαστε φυσικά αντίπαλοι για 40 λεπτά και από εκεί και πέρα νομίζω πως μπορούμε να συνεργαστούμε αν υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές. Νομίζω για το ελληνικό μπάσκετ είναι καλό να βρίσκεται ο Απόλλωνα στην Α1».

O Aπόλλων έχει αναδείξει αρκετούς παίκτες μέσα από τα σπλάχνα του. Πιστεύετε πως μπορεί να πράξει ανάλογα και στο μέλλον;

«Αυτός είναι ο στόχος μας. Ο σκοπός της ένωσης αυτός ήταν το περασμένο καλοκαίρι. Να λειτουργήσουμε από κοινού με τους προπονητές μας, με πάρα πολύ καλή οργάνωση. Δυστυχώς ο covid μας πάει πίσω και αυτή είναι η λύπη μας. Ότι τα παιδιά χάνουν ένα χρόνο. Θα το καλύψουμε το καλοκαίρι ίσως, εφόσον έχουμε το πράσινο φως. Αυτός είναι ο στόχος μας ο Απόλλωνας να στηρίζεται σε Έλληνες και πατρινούς παίκτες».

Λουξ και Απόλλωνας έχουν κοινή πορεία:

«Η σχέση της εταιρίας μας με τον Απόλλωνα Πατρών είναι διαχρονική. Τουλάχιστον για μια εικοσαετία. Είχαμε διακόψει για 1-2 χρόνια για άλλους λόγους. Θα είμαστε δίπλα στον Απόλλωνα και σε άλλες πατρινές ομάδες. Πρέπει να επιστρέφουμε ένα μέρος από αυτό που μας προσφέρει ο Έλληνας καταναλωτής. Είναι καλό για την εταιρία να προσφέρει στα μικρά παιδιά, σε κοινωνικές εκδηλώσεις».

Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα στο ελληνικό μπάσκετ με τη υποψηφιότητα του Βαγγέλη Λιόλιου στην ΕΟΚ;

«Εγώ νομίζω πως είναι ότι καλύτερο. Αυτό το πλάνο που έχουμε αποφασίσει και θα τηρήσουμε και το έχουμε παρουσιάσει ήδη. Δεσμευόμαστε πως θα το ακολουθήσουμε πιστά. Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά, από αυτά που γίνονται γρήγορα και θα πάμε με ένα χρονοδιάγραμμα 3-4 ετών».

Για την μεγάλη ομάδα της πόλης την Παναχαϊκή και την προσπάθεια που κάνει ο Γιώργος Μπάρλος;

«Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μου και οι υποχρεώσεις μου με τον Απόλλων Πατρών είναι πάρα πολλές και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να παρευρεθώ σε κάποιο ματς της ομάδας. Διαβάζω, παρακολουθώ, ακούω ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια από τον κύριο Μπάρλο. Θα θέλαμε και εμείς να είμαστε συνοδοιπόροι, θα θέλαμε να μπορούμε να βοηθήσουμε. Ασχολείται ο αδερφός μου με τις χορηγίες στην εταιρεία, όταν τον ρώτησα αν έχει γίνει κάποια κρούση μου απάντησε αρνητικά. Η Παναχαϊκή είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία, είναι η Πάτρα, δεν νομίζω πως θα ήμασταν αρνητικοί».